Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Γνωρίζουμε τα vintage αυτοκίνητα

Γνωρίζουμε τα vintage αυτοκίνητα

Τη σημερινή εποχή, σχεδόν όλοι λατρεύουμε οτιδήποτε vintage, από έπιπλα σπιτιού και ρούχα μέχρι αυτοκίνητα. Μάλιστα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πολλές φορές προχώρησαν σε μια κατά κάποιο τρόπο επαναφορά παλιότερων δημοφιλών μοντέλων αυτοκινήτων με έναν πιο εκσυγχρονισμένο τρόπο.

Τέτοια αυτοκίνητα μπορούμε να βρούμε κι εμείς και να νοικιάσουμε από την Exoticars σε διάφορες σημαντικές και ιδιαίτερες στιγμές της ζωής μας.

Ας γνωρίσουμε μερικά vintage αυτοκίνητα:

  • Το Citroën DS ήταν ένα καινοτόμο πολυτελές αυτοκίνητο που παρήχθη από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Citroën, από τον Οκτώβριο του 1955 έως τον Απρίλιο του 1975. Κατά τη διάρκεια μιας παραγωγής που διήρκεσε σχεδόν 20 έτη, συνολικά κατασκευάστηκαν 1.455.746. Υπήρξε, και θεωρείται ακόμα και σήμερα, εξαιρετικά δημοφιλές, τόσο για τον φουτουριστικό, αεροδυναμικό σχεδιασμό του, όσο και για την καινοτόμο τεχνολογία του. Ιδιαίτερα με το πρωτοποριακό υδραυλικό σύστημά του, που τροφοδοτούσε την υδροπνευματική ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα, όπως και το γεγονός ότι ήταν το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με μπροστινά δισκόφρενα.
  • Το Mini ήταν ένα μικρό οικονομικό αυτοκίνητο που κατασκευαζόταν από τον βρετανικό όμιλο αυτοκινήτων British Motor Corporation και τις διαδόχους εταιρείες του, από τον Αύγουστο του 1959 έως τον Οκτώβριο του 2000. Μετονομάστηκε σε Austin Mini τον Ιανουάριο του 1962, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν πολλές ακόμα εκδοχές. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του που κράτησε 41 έτη, κατασκευάστηκαν συνολικά 5.505.874 αντίτυπα, με αποτέλεσμα να γίνει το νούμερο 1 σε πωλήσεις βρετανικό αυτοκίνητο στη συνολική ιστορία της αυτοκίνησης.
  • Το Σκαθάρι ήταν το πρώτο, χρονολογικά, αυτοκίνητο στην ιστορία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen και παρήχθη από το 1938 έως το 2003. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης χρονικής περιόδου, κατασκευάστηκαν συνολικά 21.529.464 αντίτυπα, με αποτέλεσμα το Σκαθάρι να γίνει το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη χρονική διάρκεια παραγωγής. Αν και το βασικό εξωτερικό ντιζάιν του δεν γνώρισε σημαντικές μεταβολές, συνολικά το μοντέλο σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής του υπέστη 78.000 βελτιωτικές αλλαγές και παρεμβάσεις. Χαρακτηριστικό επίσης του αυτοκινήτου η τοποθέτηση του κινητήρα στο πίσω μέρος του.
  • Το MGB ήταν ένα σπορ δίπορτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την British Motor Corporation (BMC), αργότερα British Leyland, από το 1962 μέχρι το 1980, με συνολική επίτευξη πωλήσεων, τα 523.836 αυτοκίνητα. Το καινοτόμο αυτοκίνητο, με τον μοντέρνο σχεδιασμό, χρησιμοποίησε πρώτο αυτοφερόμενο αμάξωμα. Τα ελαφριά υλικά του συνέβαλλαν στο να μειωθεί το κόστος παραγωγής, ενώ ο σχεδιασμός των παράθυρων του και ο άνετος χώρος που είχε προβλεφθεί για τον οδηγό αποτέλεσαν πρότυπο.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα vintage αυτοκίνητα που θα θέλαμε όλοι κάποια στιγμή να οδηγήσουμε. Αν λοιπόν είμαστε λάτρεις τέτοιου είδους αυτοκινήτων και παράλληλα αναζητούμε ενοικιάσεις αυτοκινήτων για γάμους και διάφορες εκδηλώσεις μπορούμε να απευθυνθούμε στην Exoticars και να βρούμε και να νοικιάσουμε το vintage αυτοκίνητο που μας ταιριάζει!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.