Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Γνωστές καταστάσεις, περιορισμένου κοινωνικού ενδιαφέροντος

Γνωστές καταστάσεις, περιορισμένου κοινωνικού ενδιαφέροντος

alla

Ίσως ήταν για καλό που βρέθηκε ο άτυχος συνάδελφος Κώστας Χονδρός χθες το βράδυ στα γραφεία της εφημερίδας Συνείδηση και του σταθμού Δυτικά FM. Πιθανότατα εκείνοι που έριξαν τα τζάμια να είδαν άνθρωπο μέσα και να αποφεύχθηκε ό, τι συνέβη στα γραφεία του Σώρρα λίγα μέτρα πιο κάτω(παρεμπιπτόντως, οι απαράδεκτες δηλώσεις Σώρρα για τα ΑμεΑ και όλες οι υπόλοιπες απαντιούνται με δημοσιεύσεις, επιχειρήματα, κράξιμο και απαξίωση, όχι με φυσική βία).

Αν χθες το βράδυ στα γραφεία της Συνείδησης δεν ήταν άνθρωπος μέσα μπορεί να είχαν καταστραφεί τα πάντα και να μην είχαν δουλειά σήμερα 10 άτομα, διότι οι ζημιές ίσως να ήταν καταδικαστικές και να μην μπορούσε να λειτουργήσει σήμερα ούτε η εφημερίδα ούτε ο σταθμός. Ομοίως, βέβαια, η δεύτερη πέτρα θα μπορούσε να είχε αφήσει στον τόπο ένα πολύ καλό παιδί που δεν έχει πειράξει άνθρωπο, αλλά αυτά είναι τα δύσκολα του επαγγέλματος, έτσι δεν λένε;

Όμως, μισό λεπτό, ποιον ενδιαφέρει που κάποιοι θα έχαναν τη δουλειά τους; Σχεδόν κανένα. Έχει επέλθει τέτοια περιχαράκωση που μπορείς να την… γευτείς παντού. Κοιτάξτε πως έχει περάσει το βράδυ, έχει έρθει η επόμενη μέρα και ένα εκατομμύριο λαλίστατοι φορείς, δράσεις, κόμματα, συλλογικότητες, παρατάξεις, ενώσεις, λογαριασμοί στα social media, επαγγελματίες, άεργοι, άνεργοι, πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες, νομικοί, άνομοι, αθλητικοί φορείς δεν έχουν να πουν και πολλά. Και τα σχόλια κάτω από την είδηση, μάλλον μουδιασμένα. «Που ξέρεις και τι μπορεί να συμβαίνει», «αυτά έχει η δημοσιογραφία», «νταξ’ μωρέ, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών» κλπ, κλπ.

Πως μπορείς να υπερασπιστείς δημοσιογράφους αφού υπάρχουν τόσοι και τόσοι σκάρτοι. Και τι σε νοιάζει από πού θα μαθαίνεις τα νέα; Τώρα πια ένα κινητό αρκεί έτσι δεν είναι; Ο πολύς κόσμος δεν διαχωρίζει μια τοπική εφημερίδα από τον πρώην δημοσιογράφο ενός καναλιού στην τηλεόραση που λέει ότι είναι 55 χρονών και δεν ξέρει που θα βρει δουλειά. Έχει χυθεί τόσο δηλητήριο με ανθρωπιστικό «πρόσημο» , που έχει ξεχαστεί ότι μιλάμε για την ελευθερία της έκφρασης.

Πολλοί έμειναν στον τρόπο που έδρασε(;) η αστυνομία. Δεν πρόκειται περί αυτού, δεν είναι πολιτικό ή επιχειρησιακό το θέμα. Πριν λίγες μέρες σε Λύκειο  της περιοχής μπούκαραν δέκα άτομα, όχι πάνω από 13 χρονών, για τον χαβαλέ τους. Κρύφτηκαν όλοι λες και ερχόταν ο Νταβέλης ή η Χρυσή Ορδή. Τελικά, βγήκε μια δασκάλα και τα έδιωξε και τα δέκα άτομα μόνη της! Την πλάκα τους έκαναν, βασικά έτσι είχαν συνηθίσει. Αν καταλάβαιναν ότι η πράξη τους δεν έχει πέραση απλά δεν θα έκαναν καν την «μπούκα».

Για τέσσερις δεκαετίες, για να κάνουν τις δουλειές τους τα παλιά και νέα τζάκια και οι στρατοί του δημοσίου, επετράπη σε όλους να κάνουν ό,τι γούσταραν και η ανοχή έγινε η υπέρτατη αξία αρκεί να συνέχιζε να ρέει το δανεικό χρήμα. Μέχρι που η φράση «καμιά ανοχή» ξαφνικά ακουγόταν από όλους για όλους! Τώρα είμαστε σε φάση αλλαγής που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή. Όπως είπε κι ο πρωθυπουργός στην δημοσιογράφο που τον ρώταγε για τη δουλειά που χάνει, «αυτά έχει η προσαρμογή».

 

Γ.Σ.

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Το είχα γράψει εδώ και μήνες…

  ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΕΙ η ώρα που οι ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΙ θα κάνουν ΝΤΟΥ στα σπίτια σας και στις δουλειές σας και θα σας πλακώνουν στο ξύλο για ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ!!

  Γιατί είστε ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΝΕΝΕΚΟΙ!!

  Έφτασε η ώρα που πρέπει η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ των ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ πολιτών να πάρει το νόμο στα χέρια της!!

  ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ!! Κρύψτε λεφτά στα σεντούκια. Αγοράστε προμήθειες για 6 μήνες!!

  Κάντε τα κουμάντα σας!

 2. M

  Εγω αγόρασα προμήθειες για 4 μήνες, να πάω να πάρω κι άλλες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.