Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Google: Αρχίζει να χρεώνει τους χρήστες των υπηρεσιών της

Google: Αρχίζει να χρεώνει τους χρήστες των υπηρεσιών της

Αν κάποια στιγμή διαπιστώσετε ότι έχετε μέρες να δεχθήτε mail στο λογαριασμό του Gmail σας, φροντίστε να μπείτε άμεσα και να δείτε τι συμβαίνει με το αποθηκευτικό σας χώρο. Αν έχετε γεμίσει τα δωρεάν 15 GB που η Google σας δίνει, τότε έχετε πρόβλημα, καθώς πλέον… δεν έχει άλλο.

Όταν η Google παρουσίασε το 2004 για πρώτη φορά το 2004, το συγκριτικό πλεονέκτημά του έναντι άλλων e-mail υπηρεσιών ήταν ο χώρος αποθήκευσης και η δέσμευση ότι αυτός θα αυξάνεται διαρκώς. Όπερ και εγένετο ως το 2013, οπότε και έφθασε τα 15 GB.

Πλέον, η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet Inc., θέλει οι χρήστες των υπηρεσιών της να πληρώνουν για τον αποθηκευτικό χώρο που τους παρέχει. Μάλιστα, πρόσφατα παρουσίασε και μια ειδική υπηρεσία αποθήκευσης, το Google One, το οποίο λειτουργεί σε συνδρομητική βάση.

Τα ποσά που η Google ζητά για τη συνδρομή είναι μικρά, ωστόσο, δεδομένου του αριθμού των χρηστών των υπηρεσιών της, το ποσό που μπορεί να συγκεντρώνει από τις συνδρομές υπολογίζεται στα δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το Gmail δεν είναι το μόνο «θύμα» των περιορισμών που η Google θέτει στις δωρεάν αποθηκευτικές υπηρεσίες της. Για παράδειγμα, τα δωρεάν 100 GB για δύο χρόνια που απολάμβαναν οι χρήστες των Chromebooks έγιναν δωρεάν για ένα χρόνο. Τα ίδια συμβαίνουν και με το Google Photos.

H τακτική της Google ήδη χρησιμοποιείται και από άλλες εταιρείες, με την Apple να έχει μεγάλα κέρδη από την υπηρεσία iCloud, ωστόσο, η κίνηση της Google σηματοδοτεί πολλά περισσότερα, καθώς η εταιρεία κατάφερε να έχει πάνω από ένα δισ. χρήστες στις διάφορες υπηρεσίες αποθήκευσής της.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.