Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Οργή για τους βανδαλισμούς στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου- «Γυαλιά-καρφιά» και διαρρήξεις

Οργή για τους βανδαλισμούς στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου- «Γυαλιά-καρφιά» και διαρρήξεις

Oργή προκαλούν οι εικόνες των ακραίων βανδαλισμών που σημειώθηκαν στο 5ο Δημοτικό (Παπαστράτειο) Σχολείο Αγρινίου και τις οποίες φέρνει στη δημοσιότητα το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κάνοντας γνωστό εξάλλου πως  δύο διαρρήξεις σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα σε αίθουσες του σχολείου. Καλεί  “όλους τους πολίτες του Αγρινίου να σταθούν δίπλα μας και δίπλα στα παιδιά μας, για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τον ιστορικό αυτό χώρο και να μην ξαναντικρύσουμε αυτές τις εικόνες παρακμής και ντροπής για την πόλη μας”.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου εκφράζει ,με ανακοίνωσή του ,την έντονη ανησυχία και την αγανάκτησή του για “τα επανειλημμένα ακραία παραβατικά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Παπαστράτειο Σχολικό Συγκρότημα, από διάφορες ομάδες εξωσχολικών ατόμων που έχουν «εγκατασταθεί» εκεί με τελείως διαφορετικό σκοπό από αυτόν της άθλησης ή της ψυχαγωγίας”.

Το αποκορύφωμα δε αυτών ήταν οι δύο διαρρήξεις που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα σε αίθουσες του σχολείου, στις οποίες προκλήθηκαν απίστευτες φθορές και βανδαλισμοί και εκπλάπη σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό.

Πέρα από  τις καταστροφές που συντελούνται σχεδόν καθημερινά στην δημόσια περιουσία, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο και την δημόσια υγιεινή, διακυβεύονται πλέον και ζητήματα ασφάλειας  και είναι βέβαιο ότι θα προκληθούν και άλλα σοβαρότερα αδικήματα , καθώς η έλλειψη φύλαξης και ο ελάχιστος φωτισμός προσελκύουν τα άτομα, που καλυπτόμενα πίσω από τα σκοτάδια, επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, σημειώνει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

«Θεωρούμε ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και να ληφθούν τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα από τους αρμόδιους, με αίσθημα ευθύνης, όσο πιο γρήγορα και άμεσα γίνεται. Τέλος καλούμε όλους τους πολίτες του Αγρινίου να σταθούν δίπλα μας και δίπλα στα παιδιά μας, για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τον ιστορικό αυτό χώρο και να μην ξαναντικρύσουμε αυτές τις εικόνες παρακμής και ντροπής για την πόλη μας, τις οποίες και σας παραθέτουμε παρακάτω», καταλήγει η ανακοίνωση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Δυστυχώς όλοι μας έχουν δει αυτά που συμβαίνουν .Ειδικά όταν τα πρωινά συνοδεύουμε τα παιδιά μας στο σχολείο δεν μπορείτε να φανταστείτε το τι αντικρίζουμε στο προαύλιο των Παπαστρατείων. Ότι μπορείτε να φανταστείτε από σκουπίδια μέχρι σπασμένα μπουκάλια και ότι άλλο βάζει ο νου σας. Ειδικά το βράδυ όταν σβήνουν οι προβολείς των γηπέδων και μένουν ένα δύο φώτα αναμμένα που και αυτά κάποια στιγμή τα σπάνε με πέτρες γίνεται το έλα να δεις.
  Από τη στιγμή που δεν υπάρχει φύλαξη σε αυτά τα κτίρια αυτά θα γίνονται. Αλλά τα κτίρια αυτά έχουν και συναγερμό αλλά το 5ο δημοτικό έχει κάμερες εξωτερικά. Ο συναγερμός δεν χτύπησε; Ή είναι μόνο για τα γραφεία και δεν καλύπτει όλο κτίριο. Γιατί όταν έχουμε συναγερμό υποτίθεται ότι ασφαλίζουμε όλο το κτίριο.

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

  ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ.ΕΧΟΥΝ……ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ.ΡΕ ΟΥΣΤ.

 3. Νίκος Παλια-τζής

  Άριστοι ψηφοφόροι του Μητσοτάκη θα είναι. Μόνον αυτοί κάνουν τέτοια ορθογραφικά λάθη.

 4. ΦΩΤΗΣ

  Οταν δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και δεν υπάρχει αστυνόμευση αυτά θα έχουμε με τα άπλυτα!Α ρε Τσαουσέσκου που τούς χρειάζεται!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.