Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2019

Το Γυμνάσιο Νεοχωρίου στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου (φωτο)

Το Γυμνάσιο Νεοχωρίου με ανακοίνωση του ευχαρίστησε θερμά την 8η Μεραρχία Πεζικού Ιωαννίνων για την άριστη φιλοξενία και ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου και ευχήθηκε ολόψυχα καλή δύναμη στο έργο των μάχιμων αξιωματικών της.

Στις 26 Οκτωβρίου 2018 στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Νεοχωρίου αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου, όπου και έλαβε χώρα η καθιερωμένη εορτή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Αρχικά, μέλη της 8ης Μεραρχίας Πεζικού Ιωαννίνων ξενάγησαν στους χώρους του Μουσείου, όπου τίθενται τα εκθέματα – κειμήλια των στρατιωτικών δυνάμεων.

«Με συγκίνηση είδαμε, στις προθήκες, αυθεντικές στολές των ηρώων αγωνιστών του Έπους του ’40 διάτρητες από τις βολές του αντιπάλου και αιματοβαμμένες.

Παράλληλα, στο χώρο υπήρχε πλήθος από στιγμιότυπα του αγώνα, αδιάσειστα τεκμήρια της άνισης πάλης με τις ιταλικές δυνάμεις. Κατόπιν, προβλήθηκε σε βίντεο το χρονικό της μάχης του Καλπακίου με ηχητικά ντοκουμέντα και διαδραστικό χάρτη της αιματηρής πορείας του ελλήνων στρατιωτών.

Με το πέρας της εκδήλωσης, επιδόθηκαν οι έπαινοι και τα αριστεία προόδου των μαθητών του σχολείου που διακρίθηκαν στις μαθητικές επιδόσεις κατά το παρελθόν σχολικό έτος» αναφέρει η ανακοίνωση του Γυμνασίου Νεοχωρίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.