Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Hμερίδα για τους υγροτόπους

Hμερίδα για τους υγροτόπους

το πρωί του προσεχούς Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου

Τα υγροτοπικά συστήματα ως αναπτυξιακός πόρος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο τουρισμός στους υγροτόπους είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνουν, το πρωί του προσεχούς Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Φορέας Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Οι εργασίες της ημερίδας, σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφουν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Νίκος Αναγνόπουλος, θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί με χαιρετισμούς εκ μέρους εκπροσώπων φορέων και αρχών ενώ θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις τεσσάρων ειδικών επιστημόνων.

Κατά σειρά τον λόγο θα πάρουν ο Καθηγητής Νίκος Μάργαρης, Διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του National Geographic με θέμα «Οικοτουρισμός με σωστή διαχείριση στους υγροβιότοπους». Στη συνέχεια θα μιλήσει η Σύμβουλος Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού Υπαίθρου Μπριγκίττα Παπασταύρου με θέμα «Το υγροτοπικό οικοσύστημα του Μεσολογγίου ως τουριστικός προορισμός και πόρος ανάπτυξης».

Η Αθηνά Κόκκαλη, Περιβαλλοντολόγος και Σύμβουλος Τουρισμού θα αναπτύξει το θέμα «Ταξίδι περιήγησης μέσα από τα μονοπάτια του εναλλακτικού τουρισμού στα προστατευόμενα υγροτοπικά οικοσυστήματα» και ο κύκλος των ομιλητών θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Φώτη Περγαντή, Σύμβουλου Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, θέμα της οποίας θα είναι «Η οικοανάπτυξη προστατευόμενων περιοχών και ιδιαίτερα υγροτοπικών – Στρατηγικοί παράγοντες».

Θα ακολουθήσει συζήτηση και η ανακοίνωση των συμπερασμάτων της ημερίδας. Να σημειωθεί ότι η ημερίδα εντάσσεται στις δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.