Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

H απάντηση του γιατρού στην καταγγελία ασθενούς

H απάντηση του γιατρού στην καταγγελία ασθενούς

Επικοινώνησε μαζί μας ο γιατρός που αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ μας ότι δεν εξέτασε ασθενή για να του χορηγήσει πιστοποιητικό ώστε να αθληθεί. Μας τόνισε ότι δεν επιθυμεί να μπει σε αντιπαράθεση με τον ασθενή, αλλά μας γνωστοποίησε τα εξής:
«Για τη αποκατάσταση της αλήθειας στις 19 /12 20011 ήρθε ο συγκεκριμένος ασθενής στο ιατρείο μου και ζήτησε πιστοποιητικό υγείας ότι είναι ικανός να κάνει γυμναστική και ειδικά κολύμβηση. Του εξήγησα ότι είναι ασθενής υψηλού κινδύνου για να κάνει γυμναστική , επειδή είναι υπέρβαρος με παθολογική παχυσαρκία άνω των εκατόν εβδομήντα (170) κιλών και ότι αν θέλει να κάνει γυμναστική θα πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικό ιατρείο με εμπειρία σε θέματα υπερβολικού πάχους για να πάρει ειδικές συμβουλές για το είδος και την ένταση της άσκησης που μπορεί να κάνει. Επίσης ότι εγώ δεν είμαι ειδικός ούτε έχω την εμπειρία να δώσω ανάλογες συμβουλές και ως εκ τούτου δεν μπορώ να του χορηγήσω πιστοποιητικό που να του επιτρέπει να γυμναστεί με ασφάλεια.
Ο ασθενής δεν ήρθε επειδή είχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, κατά την άποψή του, παρά μόνο να πάρει ένα απλό “χαρτί ” δηλαδή πιστοποιητικό ότι είναι υγιής, κάτι που εγώ θεωρώ ότι δεν είναι έτσι. Μπορεί να αθληθεί αν εξεταστεί από ειδικό ιατρικό εξοπλισμό, με λεπτομέρεια, καθώς η παθολογική παχυσαρκία παγκοσμίως είναι θεωρείται ασθένεια που εγκυμονεί κινδύνους.
Ο συγκεκριμένος ασθενής έχει ανάγκη ειδικού ιατρείου και για λόγους ευαισθησίας και ιατρικού απορρήτου δεν επιθυμώ να μπω σε λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με το είδος του εξοπλισμού που απαιτείται και άλλα καθαρά τεχνικά ζητήματα. Δεν μπορεί να βρίσκομαι κατηγορούμενος επειδή προσπάθησα να τον προστατεύσω και επειδή δεν δίνω απλά ένα «χαρτί» ελαφρά τη καρδία.”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.