Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

H διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Αγρινίου (φωτο)

H διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Αγρινίου (φωτο)

koi-nosokom-dimariria-eka3

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διεκδίκησης στο νοσοκομείο Αγρινίου σήμερα το πρωί  στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στα δημόσια νοσοκομεία.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Σήμερα η απεργία στα δημόσια νοσοκομεία για τα οξυμένα προβλήματα στην υγεία. Έτσι και στο Αγρίνιο, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Αιτ/νιας και του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγρινίου (Σ.Ε.Ν.Α.)  πραγματοποιήθηκε από κοινού, συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στις 10:30 το πρωί, στην είσοδο του Νοσοκομείου, ημέρα Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας στο χώρο της υγείας. Την απεργία έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και συμμετέχει η ΕΙΝΑΠ.  Επίσης 24ωρη απεργία αποφάσισε και το ΔΣ της ΟΕΝΓΕ. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Hδη από χθές 19/5/2015 έγινε μαζική εξόρμηση ενημέρωσης και παρέμβασης, για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας συνολικά και των νοσοκομείων, από το ΕΚΑ και το ΣΕΝΑ στο χώρο του νοσοκομείου Αγρινίου. (Επισυνάπτω φωτό)

Στην συγκέντρωση στην είσοδο, μίλησαν ο Κώστας Μαργιώλης γραμματέας του Ε.Κ.Α, ο Δημητρουλής Γιώργος εκ μέρους του σωματείου συνταξιούχων νομού Αιτ/νίας, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου, Τσιάντας Δημήτρης, τέλος εκ μέρους των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου έγινε χαιρετισμός. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν :

ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ και

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Και με αυτή την κινητοποίηση:

«Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου  καταγγέλλει σε  όλο το λαό της περιοχής  τις πολιτικές  που εφαρμόζονται  στο χώρο της Υγείας  από τις Ελληνικές κυβερνήσεις  με τις οδηγίες  της Ε.Ε.  και των  μεγάλων  επιχειρηματικών ομίλων του χώρου .

Ιδιαίτερα  για τα δημόσια Νοσοκομεία  και όλες  τις δημόσιες  μονάδες  υγείας ( κέντρα υγείας  – ΠΕΔΥ κ.α. )  η κατάσταση  καθημερινά χειροτερεύει».

Τονίζει οτι:

«Μεγαλώνει η απαξίωση  τους και η  υποβάθμιση  της παροχής υγείας  και περίθαλψης σε βάρος  των φτωχών λαϊκών στρωμάτων . Τα κονδύλια  του κρατικού προϋπολογισμού  κάθε χρόνο  συρρικνώνονται   για όλο τον τομέα της υγείας  και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό βοηθητικό  και νοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά μεγαλώνουν  , οι εργαζόμενοι  και  συνολικά το προσωπικό μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα . Οι ελλείψεις  σε ιατρικά είδη  και είδη πρώτης ανάγκης είναι τεράστιες .

Η κατάσταση αυτή στα νοσοκομεία Αγρινίου κ Μεσολογγίου  έχει φτάσει στο απροχώρητο  καθώς μια  σειρά κλινικές δεν λειτουργούν  ή υπολειτουργούν .»

Το κάλεσμα προς το λαό της περιοχής, τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ήταν συγκεκριμένο:

« η κατάσταση αυτή μόνο με συνεχή ταξικό αγώνα  και πάλη ανατρέπεται , δεν δικαιολογείται καμία αναμονή καμία  ολιγωρία  και ανοχή  στην αντιλαϊκή πολιτική  για την υγεία  και μάλιστα σε μία περίοδο  που η καπιταλιστική κρίση  μας έχει οδηγήσει  στην φτώχεια , την ανεργία  και την εξαθλίωση».

Απαιτούμε :

Άμεσα  κάλυψη των αναγκών στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου  και σε όλες τις μονάδες υγείας  με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  .

Σταθερή και μόνιμη απασχόληση  για όλο το προσωπικό  .

Επαρκή χρηματοδότηση  της δημόσιας  υγείας  από τον κρατικό  προϋπολογισμό  για όλες τις μονάδες.

Να γίνουν προσλήψεις σε  προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με βάση τις νέες σύγχρονες ανάγκες και νέο οργανόγραμμα για τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου .

Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας  και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης .

Κατάργηση  της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας .

koi-nosokom-dimariria-eka1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA koi-nosokom-dimariria-eka10 koi-nosokom-dimariria-eka6 koi-nosokom-dimariria-eka7 koi-nosokom-dimariria-eka9 koi-nosokom-dimariria-eka2 koi-nosokom-dimariria-eka8 koi-nosokom-dimariria-eka4

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.