Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

H επόμενη μέρα για τη ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία.

H επόμενη μέρα για τη ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως είναι λογικό η αλλαγή ηγεσίας δημιουργεί άλλα δεδομένα και συσχετισμούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ κάποιοι χαμογελούν, ενώ κάποιοι άλλοι ξέρουν ότι το μέλλον τους –σε ατομικό πάντα επίπεδο- δεν προδιαγράφεται και τόσο ευοίωνο.

Στην Αιτωλοακαρνανία παρότι ο μεσσήνιος πολιτικός ήρθε δεύτερος οι υποστηρικτές του τονίζουν ότι το αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα θετικό δεδομένου και του ισχυρού «ευρυτανικού λόμπυ». Οι Γιάννης Τσιτσέλης και Θύμιος Δρόσος αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι, αφού απ την πρώτη στιγμή υποστήριξαν ανοιχτά τον Σαμαρά ακόμη και όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν να υπολείπεται της Ντόρας Μπακογιάννη. Σε επίπεδο ψηφοδελτίου ο Μάριος Σαλμάς ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη θέση του, ο Σπήλιος Λιβανός γνωρίζει ότι οι προοπτικές είναι ευοίωνες για την επιστροφή του στα έδρανα της Βουλής, ενώ ο Γιώργος Παπαναστασίου βάζει πλέον πλώρη για το ελληνικό κοινοβούλιο διευκρινίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν τον ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση. Σε επίπεδο γυναικών τον πρώτο λόγο έχει η Έλενα Κοτρολού που στήριξε δημόσια τον Αντώνη Σαμαρά και η οποία με χθεσινή της δήλωση τόνισε ότι προέχει η ενότητα και η δημιουργία της μεγάλης ελληνικής κεντροδεξιάς των πολιτών. Απ την άλλη, ο Κώστας Καραγκούνης μπορεί να ανήκει στους «ηττημένους», εντούτοις ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στην υποψηφιότητα η οποία κέρδισε στην Αιτωλοακαρνανία και ως εκ τούτου θα συσπειρώσει γύρω του μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων που ενδεχομένως δεν τον ψήφισαν στις 4 Οκτωβρίου. Όσον αφορά το Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος δεν προέβη σε δημόσια δήλωση στήριξης υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητας, έχει αποδείξει τελευταία ότι είναι πολύ ”σκληρός για να πεθάνει” πολιτικά και σε κάθε περίπτωση θα έχει λόγο σε επίπεδο νομού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες μέρες διακινούνται σενάρια περί παραίτησης του προέδρου της ΝΟΔΕ Γιώργου Σιορίκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο οποίος ήταν υποστηρικτής της κας. Μπακογιάννη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη για την ΟΝΝΕΔ, αφού δεν αποκλείεται και εδώ εκλογή από τη βάση. Ο νυν Πρόεδρός της Λάμπρος Δημητρογιάννης έχει ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετό καιρό ότι δεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος. Απ ότι μαθαίνουμε έχουν ήδη αρχίσει οι διερευνητικές επαφές από τους ενδιαφερόμενους και αναμένεται να υπάρξει έντονη κινητικότητα εντός των επόμενων ημερών απ όλες τις εκπροσωπούμενες τάσεις της νεολαίας του κόμματος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.