Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

H ”Κατσαρίδα” στο Αγρίνιο.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου φιλοξενεί και παρουσιάζει το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Κατσαρίδα», που τάραξε τα νερά της ελληνικής δραματουργίας, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στις 9.00 μ.μ. & το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ. απογευματινή & 9.00 μ.μ. βραδινή, στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

Προϊόν συνεργασίας του Βασίλη Μαυρογεωργίου (κείμενο – σκηνοθεσία) και του Κώστα Γάκη (μουσική) , δύο νέων ηθοποιών με κοινή ιδιαίτερη πατρίδα την Ικαρία, φίλων από παιδιά, , η Κατσαρίδα αυτό το εξωφρενικό ντανταϊστικό μιούζικαλ (δρόμου), ξεκίνησε από το Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου στις αρχές του 2005, για να παιχτεί πρώτα εκεί κι έπειτα στον Κάτω Χώρο επί δυόμισι χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Έπειτα δουλεύτηκε ξανά, με νέους ηθοποιούς, και παρουσιάστηκε σε μεγάλα θέατρα στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Κύπρο, αλλά και στην Αθήνα στο Θέατρο Βρετάνια.

Έξι χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, η Κατσαρίδα επιστρέφει με νέα διανομή και με σκοπό αυτή τη φορά να αλωνίσει την Ελλάδα! Οι θεατές, του Αγρινίου, θα έχουν κι αυτοί την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις απίθανες περιπέτειες της μικρής κόκκινης κατσαρίδας, που αγωνίζεται να κατακτήσει ένα στόχο ζωής, να ανέβει στο φεγγάρι. Η κατσαρίδα περιπλανιέται στα τρίσβαθα των υπονόμων αλλά και σε αφιλόξενους δρόμους, διασχίζει ωκεανούς, χορεύει και τραγουδά μέσα σε δαιδαλώδεις αεραγωγούς, γνωρίζει άλλα έντομα, τρωκτικά και ανθρώπους (απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη) και ταυτόχρονα διατηρεί ακλόνητη την πίστη της στο μεγάλο όνειρο. Αυτή άλλωστε είναι και το μόνο μέσο που διαθέτει για να το πραγματοποιήσει…

Κείμενο – Σκηνοθεσία Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική Κώστας Γάκης
Κοστούμια Γεωργία Μπαμπαλού
Σχεδιασμός φωτισμών Γιώργος Φακούρας
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Θοδωρής Πετρόπουλος, Σεραφείμ Ράδης

Τιμές Εισιτηρίων: Ενήλικες 20 €

Φοιτητικά – Μαθητικά 15 €
Ισχύουν Εισιτήρια Εργατικής Εστίας & Ο.Γ.Α.
Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου
Ώρες ταμείου 11.00 -13.00 & 18.00 – 21.00, τηλ. ταμείου 26410-56135

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.