Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

H Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου για Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

H Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου για  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

λαικη συσπείρωσηΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η  ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

 

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ – ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

            Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ, η κυβέρνηση, ΤΡΟΙΚΑ, Ε.Ε. για να στηρίξουν τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών οδηγούν τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες στον μεσαίωνα, δεν αφήνουν κανένα δικαίωμα του εργατικού-λαϊκού και αναπηρικού κινήματος όρθιο.

Πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις επιδόματα, στα ΚΕΠΑ κατακρεουργούν τα ποσοστά αναπηρίας για να μειώσουν παροχές, γιατί για αυτούς οι ανάπηροι «κοστίζουν». Με οδηγό την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα ετοιμάζονται να μειώσουν στο μισό επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας από το 2015, ενώ έχουν στόχο οι μισοί να μείνουν τελείως χωρίς επίδομα ή σύνταξη, ώστε να παίρνουν ένα ελάχιστο βοήθημα μόνο όσοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα.

Αυξάνουν την συμμετοχή στα φάρμακα, κόβουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οδηγούν τον κόσμο αυτό στον αργό θάνατο μιας και όποιος δεν έχει να πληρώσει τα νέα χαράτσια δεν μπορεί να ακολουθήσει την θεραπεία του. 

 Κλείνουνε τμήματα και Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, δημόσια νοσοκομεία, καταργούν την ειδική αγωγή και στέλνουν τα ΑΜΕΑ πελάτες στους παλιούς και νέους επιχειρηματίες του κλάδου που γιγαντώνονται εμπορευόμενοι την ανάγκη για υγεία και παιδεία.Tαυτόχρονα πλασάρουν ως «λύση» τη φιλανθρωπία, τα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) : ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ:

  185.000 άτομα με αναπηρία συνεχίζουν να μη λαμβάνουν καμία υπηρεσία εκπαίδευσης ή/και θεραπείας ενώ έχουν ανάγκη. Αυτοί ολοένα και πληθαίνουν λόγω της συρρίκνωσης και της κατάργησης των υποτυπωδών υπηρεσιών και Κέντρων Ειδικής Αγωγής.

  Το ποσοστό της ανεργίας των ατόμων με αναπηρία ξεπερνά το 90%.

  Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής μένουν απλήρωτοι για μήνες, κάποια κλείνουν ή επιβάλλουν τροφεία.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΤΩΠΟ, ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ

Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ όλοι εμείς που βιώνουμε με τον πιο βάναυσο τρόπο τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής να συγκροτήσουμε το δικό μας μέτωπο, να πιστέψουμε στην συλλογική μας δύναμη. Στους αγώνες που έρχονται  όλοι είμαστε απαραίτητοι και ο καθένας έχει ευθύνη να βάλει το δικό του λιθαράκι, να ενώσει την φωνή του με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, να συστρατευθεί μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, το ταξικό αναπηρικό κίνημα, με την αγωνιστική συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων, την ΠΑΣΕΒΕ, των σωματείων των συνταξιούχων.

ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΟ ΠΑΜΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ, ΤΗΝ ΠΑΣΥ,ΤΗΝ ΟΓΕ, ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.

Για μια πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία για να αποκρούσουμε την επίθεση του κεφαλαίου,  για την ανατροπή, για την άλλη κοινωνία εξουσία που κουμάντο θα κάνει ο λαός.

            Καλούμε τους ΑΜΕΑ, τους χρόνια πάσχοντες να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, που χρόνια τώρα παραπλανούν. Εφησύχαζαν τον κόσμο, έλεγαν ότι «θα εξισωθούμε με τις χώρες της ευημερίας!! της ΕΕ και ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια!!».

Όμως με χρυσές κουτάλες έφαγαν από τα προγράμματα για τα ΑΜΕΑ αυτοί και η παρέα τους. Στην πράξη έβαλαν πλάτες στην υλοποίηση των αντιαναπηρικών μέτρων και ακόμα και σήμερα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν με κινητοποιήσεις εκτόνωσης, συγκάλυψης των αιτιών και των υπεύθυνων για τα προβλήματα μας.

 

Αγωνιστικά παλεύουμε και Διεκδικούμε:

 

NAKAΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΜΟΝΙΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΚΑΙ ΚΑΦΚΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

·         ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ.

·         Όχι στο νέο χαράτσι για τα φάρμακα. Καμιά συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα. Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες.

 

·         Παίρνουμε θέση μάχης να μην περάσει ούτε γραμμή από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ όσο αναφορά τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.

 

·         Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000€ για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.

 

·         Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.

 

·         Άμεση χρηματοδότηση των ιδρυμάτων πρόνοιας και των κέντρων ειδικής αγωγής. Όχι στα τροφεία και στην παρακράτηση συντάξεων σε αυτά. Να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους.

 

·         Μέτρα προστασίας των ανέργων. Μαζικές προσλήψεις αναπήρων και γονιών και κηδεμόνων ΑΜΕΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

 

·         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς. Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις. Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ.

ΑΓΡΙΝΙΟ 3/12/2013

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.