Δευτέρα, Απρίλιος 22, 2019

H πίτα των εργαζομένων του δήμου Αγρινίου

DSCN7863
Με ευχές και βραβεύσεις

Αρωγοί του πολίτη κάλεσε ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός να σταθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.
Τις καλύτερες ευχές του για υγεία και εργασία για όλους έδωσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ Κοσμάς που χοροστάτησε στην τελετή ,ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα.
Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αγρινίου επιχείρησε έναν μικρό απολογισμό σε ότι αφορά την εργασία των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και τα σκληρά μέτρα με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι δημοτικοί υπάλληλοι μες στο ’13,μέτρα «αντιλαϊκά που ο δήμος Αγρινίου ποτέ δεν τα ασπάστηκε», αναφέρθηκε στις καταργήσεις δημοτικών υπηρεσιών όπως της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, αποφάσεις που «όχι απλά δεν έφεραν θετικό αποτέλεσμα, αλλά άφησαν την πόλη αφύλακτη».
«Περάσατε μια περίοδο με αμφιβολίες για το κατά πόσο η επόμενη μέρα θα σας έβρισκε με δουλειά. Δυστυχώς, οι πολιτικές αυτές που εφαρμόστηκαν στη χώρα και ιδιαίτερα στους δήμους είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικές αρμοδιότητες (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί), με αποτέλεσμα συνάδελφοί σας να μείνουν άνεργοι. Ο δήμος μαζί με το σωματείο σας, αντέδρασε σε όλες αυτές τια απαράδεκτες πολιτικές που δεν οδηγούν σε κανένα αποτέλεσμα, αντίθετα, η πόλη, αυτή τη στιγμή, είναι αφύλακτη το πρόβλημα με το κυκλοφοριακό εμφανές».
Ο ίδιος επεσήμανε πως, τα χρόνια της θητείας του δεν διορίστηκε κανένας καινούριος υπάλληλος, γιατί «θεωρούσα ότι οι υπάλληλοι που υπάρχουν στο δήμο μπορούν να τα βγάλουν πέρα, θέλοντας πρώτα από όλα να διασφαλίσω το δικό σας εργασιακό περιβάλλον και να μην μας πουν αργότερα πως υπάρχουν πλεονάζοντες, όπως συνέβη σε άλλους δήμους της χώρας και αναγκαστούν να μείνουν άνθρωπο χωρίς δουλειά».
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρίνος , αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Νικάκης που ήταν παρών στην τελετή, πήρε για λίγο το λόγο δήλωσε απευθυνόμενος στους υπαλλήλους: «Ξέρω ότι απευθύνομαι σε ανθρώπους με ψυχικά αποθέματα και σας καλώ όλους, μαζί με τη δημοτική αρχή και εμάς σαν παράταξη, να αγωνιστείτε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι για να αποφύγουμε τα δυσκολότερα που δυστυχώς θα έρθουν. Αυτό μας μένει. Να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Για τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, την πόλη μας, τον δήμο μας».
Τέλος ,όπως έχει καθιερωθεί να γίνεται στην εκδήλωση, βραβεύτηκε από τους συναδέλφους του ως ο καλύτερος υπάλληλος καθαριότητας ο κ. Βασίλης Ασιμάκης ενώ συμβολική βράβευση έγινε στην κα. Όλγα Κακαβά που επί χρόνια εργάστηκε ως ταμίας του δήμου και πλέον συνταξιοδοτείται.
«Πολλές φορές διαφωνήσαμε με την Όλγα και τις περισσότερες αποδείχθηκε πως είχε εκείνη δίκιο… Άρα προτείνω και σε εσάς τους υπολοίπους να μην ακούτε πάντα αυτά που λένε οι αιρετοί!», σχολίασε κατά τη διάρκεια της βράβευσης της υπαλλήλου, χαριτολογώντας, ο κ. Μοσχολιός.
Μαρίνα Ζαρκαβέλη
marina_z17@hotmail.com

DSCN7872

DSCN7875

DSCN7877

DSCN7891

DSCN7896

DSCN7903

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.