Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

“H φτωχή αγροτιά του νομού να συντονίσει τον αγώνα της…”

Πραγματοποιήθηκε στις 11 π.μ στο εργατικό κέντρο Αγρινίου η σύσκεψη της ΠΑΣΥ και των Αγροτικών συλλόγων, με κύριο θέμα συζήτησης την οργάνωση και το συντονισμό των κινητοποιήσεων των μικρομεσαίων αγροτών κατά το επόμενο διάστημα.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε και Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥ κ. Νίκος Μωραΐτης δήλωσε σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη: «Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φτωχή αγροτιά της χώρας, η Πανελλήνια Αγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση ετοιμάζει :συσκέψεις, περιοδείες, συγκέντρωση τρακτέρ  σε πλατείες ανά τη χώρα. Σε αυτή τη κατεύθυνση και η γραμματεία της ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει  τη σημερινή σύσκεψη και έχει στόχο την προετοιμασία και την οργάνωση του αγώνα της φτωχής αγροτιάς και του νομού μας. Η πρόταση της ΠΑΣΥ του νομού μας, θα είναι η συμμετοχή -27 Ιανουαρίου- στα Ιωάννινα με επίκεντρο τη κτηνοτροφία. Επίσης πρόταση της Γραμματείας είναι η οργάνωση συλλαλητηρίου με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στις 5 Φλεβάρη στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Βέβαια θα καθορίσουμε τη στάση μας και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που θα υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μέσα στη σημερινή σύσκεψη θα καλέσουμε τη φτωχή αγροτιά του νομού να συντονίσει τον αγώνα της με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα και να πάρει μέρος με μπλόκο της ΠΑΣΥ στην απεργία που θα γίνει μέσα στον Φλεβάρη γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και η πολιτική που τα δημιουργεί η ίδια-η πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και των Μνημονίων.»

Ο κ. Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Αγροτικού Συλλόγου, τόνισε από τη πλευρά του ότι οι όποιες κινητοποιήσεις τους θα συνάπτουν με το γενικότερο κλίμα κινητοποιήσεων και αντίδρασης των μικρομεσαίων αγροτών σε όλη την Ελλάδα.  «Θα καθορίσουμε τη στάση μας σύμφωνα και με την υπόλοιπη Ελλάδα ενώ θα σταθούμε και στα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν τον  Νομό μας, χωρίς να το ξεχωρίζουμε από την κατάσταση που επικρατεί στη μεσαία αγροτιά σε όλη τη χώρα εξ αιτίας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται. Μια πρώτη ματιά δείχνει ότι τα προβλήματα οξύνονται περισσότερο. 1Δις θα πάρουν από τις τσέπες των αγροτών το επόμενο διάστημα. Το επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και φορολόγηση των αγροτεμαχίων που θα λήξει τους φτωχότερους με πιο χαμηλή παραγωγή. Έτσι ο κόσμος ενώ έχει ήδη φύγει από τη παραγωγή θα εγκαταλείψει και τη γη.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.