Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

H ώρα της δίκης για το διπλό φονικό στις Παπαδάτες

H ώρα της δίκης για το διπλό φονικό στις Παπαδάτες

IMG_1321

Διακοπή σήμερα, συνέχεια την Παρασκευή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αγρινίου

Η ώρα της δίκης για το διπλό φονικό στις Παπαδάτες που έγινε πριν έναν περίπου χρόνο, στις 16 Νοεμβρίου του 2012, έφθασε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αγρινίου. Οι μνήμες ενός εγκλήματος που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία αναβιώνουν πλέον στις δικαστικές αίθουσες.
Στο εδώλιο ,σε φορτισμένο κλίμα, οδηγήθηκε ο 63χρονος δράστης που σκότωσε τον 55χρονο ξάδελφο του και τη σύζυγο του για ασήμαντη αφορμή ,για …μια καμινάδα. Από το μένος του τότε σώθηκε την τελευταία στιγμή η 19χρονη σήμερα κόρη του ζευγαριού, τραγική φιγούρα στα δικαστήρια που επιθυμεί να ακούσει την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου των γονέων της.
Ο δράστης οδηγήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου ,έγινε δέκτης αποδοκιμασιών σε τεταμένη ατμόσφαιρα και ζήτησε μια συγνώμη που δεν έπεισε. Ωστόσο η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή εξαιτίας της απουσίας γυναικός που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.
Ο 63χρονος δράστης αρνήθηκε μάλιστα την κατηγορία όπως του αποδόθηκε για ανθρωποκτονία κατά συρροή και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση , υποστηρίζοντας ότι ήταν εν βρασμώ ψυχής και θέλησε να φανεί μετανιωμένος.
Αντίθετη φυσικά είναι η άποψη των συγγενώς των θυμάτων και της 19χρονης κόρης του. Χαρακτηριστική η επισήμανση του δικηγόρου της κ. Επαμεινώνδα Λούκα στο «Γεγονός»: «Ο δράστης ήταν απόλυτα ψύχραιμος, σε απολύτως ήρεμη ψυχική κατάσταση μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ήταν έγκλημα εκ προμελέτης. Αυτό προκύπτει από την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του όπου και βρέθηκαν σκόρπια φυσίγγια και δύο τουφέκια. Το σχεδίαζε από καιρό και βρήκε μια ασήμαντη αφορμή για να δράσει».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.