Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

H διασπορά και η εξήγηση του αριθμού- ρεκόρ κρουσμάτων που κατένειμε ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία το Σάββατο

H διασπορά και η εξήγηση του αριθμού- ρεκόρ κρουσμάτων που κατένειμε ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία το Σάββατο

58 νέα κρούσματα κατένειμε ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία κατά τις χθεσινές, Σάββατο 21 Νοεμβρίου, επίσημες ανακοινώσεις του.

Ο αριθμός αποτέλεσε αρνητικό ρεκόρ και προκαλεί ανησυχία ωστόσο επιβεβαιώνεται και με νεότερα στοιχεία η εξήγηση που δόθηκε με βάση τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν χθες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυτών προέκυψε καθώς χθες βγήκαν συγκεντρωτικά αποτελέσματα στα τεστ 180 περίπου συμπολιτών που διενεργήθηκαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου πριν από πολλές ημέρες (γίνεται λόγος για εύρος 10ημέρου).

Βέβαια είναι απαράδεκτη και άκρως προβληματική αυτή η καθυστέρηση και ελλοχεύει προφανείς κινδύνους για τη διασπορά της νόσου και δυσκολεύει την αντιμετώπισης της.   Οι υγειονομικές αρχές έχουν την υποχρέωση να δώσουν τις εξηγήσεις τους. Σύμφωνα με όσα  έγιναν γνωστά τις περασμένες ημέρες αιτία αποτελεί η έλλειψη υλικών στο εργαστήριο της Πάτρας όπου αποστέλλονται τα δείγματα.

Αναφορικά με τη διασπορά, τα 48 χθεσινά κρούσματα αφορούν την περιοχή του Αγρινίου , τέσσερα τη Ναύπακτο, δυο το Καινούργιο και από ένα Γαβαλού, Μεσολόγγι. Αιτωλικό και Νεοχώρι.

Το οξύμωρο είναι πως η έξαρση στα κρούσματα της περιοχής καταγράφεται στην περίοδο του lockdown αλλά στην πραγματικότητα αποτυπώνεται κατά κανόνα η διασπορά που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες πριν την καραντίνα. Στο Νομό επιβεβαιώθηκαν 316 κρούσματα τον Νοέμβριο και συνολικά 461 από την έναρξη της πανδημίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.