Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

H Γραμματεία Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ για τη δημοσιοποίηση του σχεδίου προϋπολογισμού 2017

H Γραμματεία Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ για τη δημοσιοποίηση του σχεδίου προϋπολογισμού 2017

pame

Ανακοίνωση της Γραμματείας Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ για τη δημοσιοποίηση του σχεδίου προϋπολογισμού 2017:

Το προσχέδιο του φετινού προϋπολογισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα, κινείται στον αστερισμό των πρόσφατων αντιλαϊκών νόμων που υπογράφτηκαν αλλά και αυτών που προετοιμάζονται. Αποτυπώνει την προώθηση των αντεργατικών σχεδιασμών, καθώς ενισχύεται η επιθετικότητα του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων.

Είναι ο καθρέπτης της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ που ματώνει τη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Εμπεριέχει πλευρές της πρόσφατης αντιασφαλιστικής λαίλαπας, ενσωματώνει το προηγούμενο αλλά και το μελλοντικό κύμα φοροκαταιγίδας,  των νέων περικοπών σε κονδύλια που σχετίζονται με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους με καλή οργάνωση και μαχητικότητα να μπούμε όλοι στον αγώνα, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει. Διεκδικώντας επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ουσιαστική και άμεση προστασία των ανέργων.

Η πρωτοβουλία δεκάδων Ομοσπονδιών και Εργατικών κέντρων πάνω στο καυτό ζήτημα της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων, η συμφωνία εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε αυτό το βηματισμό μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία δυναμικών, διεκδικητικών ταξικών αγώνων.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.