Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

H OAΣ καλεί σε συλλαλητήριο στην μνήμη του Μήτσου Βλάχου

H OAΣ καλεί σε συλλαλητήριο στην μνήμη του Μήτσου Βλάχου

1-6-1024x768Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στο συλλαλητήριο για την μνήμη του αγωνιστή Μήτσου Βλάχου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18/9 στο χώρο του μνημείου. Αναφέρει η ανακοίνωση:
Καλούμε όλους τους αγρότες της περιοχής σε αγώνα κατά της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο και στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015 – 2020, (τεράστια αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, φορολογική επιδρομή, αύξηση του ΦΠΑ στο 24% για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, αποκλεισμοί από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις και άγριες περικοπές, ΕΝΦΙΑ και πολλά ειδικά αγροτικά χαράτσια κ.α), μας σπρώχνουν μια ώρα αρχύτερα, στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κοροϊδεύουν τη μικρομεσαία αγροτιά τάζοντας πακτωλό χρημάτων, που ουσιαστικά προορίζονται για μεγαλοαγρότες – μεταποιητές, τη στιγμή που από το 2012 πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν πληρωθεί για παλιότερα προγράμματα βιολογικής γεωργίας, σχεδίων βελτίωσης, κατάρτισης κ.ά., όπως δεν έχουν πληρωθεί και οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους, οι επιστροφές Φόρου Πετρελαίου και ΦΠΑ και πολλά άλλα χρωστούμενα του κράτους προς τους αγροτοκτηνοτρόφους.
Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης έρχονται σε μια περίοδο που όλοι μας δεχόμαστε απανωτά, σκληρά χτυπήματα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο, όπως η τεράστια φορολογία, και στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015 – 2020, που τους αφήνει ουσιαστικά εκτός επιδοτήσεων.
Το αμέσως επόμενο αγωνιστικό ραντεβού μας είναι στο μνημείο του Μήτσου Βλάχου στην Κυψέλη την Κυριακή 18 του μήνα στης 11 η ώρα. Να ξέρει η κυβέρνηση ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μ’ εμάς…

ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.