Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Hμερίδες eTwinning σε σχολεία στο Αγρίνιο και στη Ναύπακτο

Πραγματοποιήθηκαν στις 26 Μαΐου 2018 δύο ημερίδες eTwinning σε σχολεία στο Αγρίνιο και στη Ναύπακτο του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

eTwinningΠιο συγκεκριμένα, στο 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, στις 09:00 το πρωί, έλαβε χώρα  ενημερωτική ημερίδα eTwinning, με τίτλο:«eTwinningLive».  Μέσα από το eTwinningLive (https://live.etwinning.net/unauthorized) οι εκπαιδευτικοί αναζήτησαν συνάδελφους στην Ευρώπη και ήρθαν σε επαφή με διάφορα έργα eTwinning. Επίσης, παρακολούθησαν τη διαδικασία υλοποίησης ενός eTwinningproject με άλλους συνάδελφους με σκοπό την εξοικείωσή τους, καθώς αυτός είναι ο κεντρικός πυρήνας δημιουργίας και πραγματοποίησης μιας συνεργασίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και με συνάδελφους εκπαιδευτικούς στο εξωτερικό.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε από τον πρεσβευτή του eTwinning για τον νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιωτόπουλο Γιώργο, σε συνεργασία με τον διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου κ. Λαζαρίνη Φώτιο, ο οποίος είναι επίσης και  στέλεχος  του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στην  Ελληνική Εθνική Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη ημερίδα στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, από τις 12:00 έως τις 14:00, από τον κ. Γιώργο Γιωτόπουλο, σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστο Ιωάννου.

eTwinningΕπιπρόσθετα, έγινε σύντομη παρουσίαση του Scientix, της κοινότητας για την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες στην Ευρώπη. Μέσω του Scientix – της  μεγαλύτερης ανοιχτής ψηφιακής κοινότητας για την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών στη Ευρώπη, διευκολύνεται η διάδοση και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της εκπαίδευσης STEM στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Scientix αποτελεί μια από τις 100 σπουδαιότερες εκπαιδευτικές καινοτομίες του κόσμου. Συγκεντρώνει μεθοδολογίες και αποτελέσματα των projects που αφορούν στην εκπαίδευση των Φυσικών επιστημών στην Ευρώπη πουχρηματοδοτήθηκαν ή χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.
Οι ημερίδες απευθύνθηκαν σε αρχάριους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μη εγγεγραμμένους στο etwinning ή εγγεγραμμένους που δεν έχουν ξεκινήσει έργο.

Οι ημερίδες θα συνεχιστούν μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, με την έναρξη του σχολικού έτους 2018 – 2019 και θα αφορούν αφενός στην εγγραφή αρχάριων χρηστών στην πλατφόρμα eTwinning και αφετέρου στον τρόπο εξεύρεσης Ευρωπαίων συνεργατών – εκπαιδευτικών και στην υλοποίηση eTwinningprojects μέσω του Twinspace. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.etwinning.gr/news/ambassadorsworkshops

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

3 4

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.