Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Iστορικό ντοκουμέντο σε video:”Η Ναύπακτος και το Μεσολόγγι το 1933″

Iστορικό ντοκουμέντο σε video:”Η Ναύπακτος και το Μεσολόγγι το 1933″


Ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο σε βίντεο πού διέσωσε και επεξεργάστηκε μόλις πρόσφατα,ο μαιτρ του είδους ο Γιώργος Σακελλάρης-φώτο- από την Περίστα Ναυπακτίας στην Νέα Υόρκη.

Το βίντεο τραβήχτηκε από τον πατέρα του Γιώργου ,Χρήστο το 1933, μετανάστης πρώτης γενιάς, με μηχανή 16mm που ακόμη λειτουργεί.

Το βίντεο αποτελεί ντοκουμέντο μεγάλης ιστορικής αξίας ,πού όσο γνωρίζουμε πιθανόν να μην υπάρχει παλιότερη ‘’ζωντανή’’ καταγραφή των τοπίων της Ναυπάκτου και της ζωής των κατοίκων της, και ακόμη του Μεσολογγίου ,τού Αιτωλικού και της Κλεισούρας.

Η ιστορία ξαναγράφεται χάρη στο μεράκι ενός τέκνου της Ναυπακτίας και είναι μια προσφορά στον τόπο μας ανεκτίμητης αξίας.

Δείτε το λιμάνι, τό κάστρο, την λειτανία της Αγίας Παρασκευής ,το Γρίμποβο και την ζωή των Ναυπακτίων στην πόλη μαζί με τα ζώα,τό 1933!!!

Αγαπητέ Γιώργο εκ μέρους όλων τών Ναυπακτίων εκ μέρους όλων των Αιτωλοκαρνάνων και εκ μέρους όλων των Ελλήνων σε συγχαίρουμε και σε ευχαριστούμε θερμά ,έγραψες ιστορία.

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ

www.e-nafpaktia.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.