Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Iσχυρή σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών στο Αιγαίο

Iσχυρή σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών στο Αιγαίο

FE0288BFD6F8C359041C9817626D8C50Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών σημειώθηκε στις 12:25 το Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης, στο Β.Αιγαίο. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και μεγάλη χρονική διάρκεια.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αλεξανδρούπολη, όπου έπεσε το τηλεοπτικό σήμα, την Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα τουρικά παράλια, αλλά και στην Αττική.

Περίπου 10 λεπτά αργότερα, στην ίδια περιοχή σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός 5 βαθμών, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Οι σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του Β.Αιγαίου συνεχίστηκε με δονήσεις της τάξης των 4 βαθμών.

Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μικροζημιές σε ένα εγκαταλελειμένο σπίτι και μια μάντρα κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού, καθώς και μικροζημιές στο εσωτερικό κατοικιών. Δεν υπάρχουν αναφορές για κατάρρευση κτιρίων.

Σε κάθε περίπτωση, στη Λήμνο μεταβαίνουν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο γγ πολιτικής προστασίας.

Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.