Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Η αρμονία και ο ρυθμός της αρχαίας ελληνικής μουσικής στο 8o δημοτικό σχολείο Αγρινίου!

Η αρμονία και ο ρυθμός της αρχαίας ελληνικής μουσικής στο 8o δημοτικό σχολείο Αγρινίου!

Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση από τον “ΛύρΑυλο”

Την Τετάρτη 3 Απριλίου ο “ΛύρΑυλος”, το μουσικό σύνολο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής, έφερε στο 8o δημοτικό σχολείο Αγρινίου την αρμονία , τον ρυθμό και την αισθητική της Αρχαίας Ελλάδας!
Οι συντελεστές της παράστασης που δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, χρησιμοποίησαν πιστά αντίγραφα αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων : πνευστών, εγχόρδων, κρουστών και ταξίδεψαν τους μαθητές με μια πανδαισία ήχων στην αρχαία και τη νεότερη Ελλάδα.
Με μουσικά όργανα ανακατασκευασμένα από ξύλο, καλάμι, καύκαλο χελώνας, έντερα για χορδές, δέρμα ζώων, τη μουσική , το τραγούδι και το χιούμορ τους , ζωντάνεψαν τους αρχαίους ήχους, προσφέροντας στους μικρούς μαθητές ουσιαστική ψυχαγωγία και γνώση.
Το πρόγραμμα είχε μεγάλη παιδαγωγική και καλλιτεχνική αξία, αφού η μουσική στην αρχαία Ελλάδα συνδέονταν και με την εκπαίδευση , τον αθλητισμό, τη διασκέδαση, το θέατρο, τη θρησκεία, τον πόλεμο.
Στο τέλος αφύπνισαν την οικολογική συνείδηση των παιδιών δείχνοντάς τους πώς να κατασκευάζουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα με υλικά όπως πλαστικά καλαμάκια, λάστιχο ποτίσματος, χωνί και άλλα “άχρηστα” υλικά!
Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν την παράσταση την παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό και είχαν ενεργή συμμετοχή.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.