Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Η ΕΟΕΔ Μεσολογγίου στην 7η Άσκηση Συνεργασίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας

Η ΕΟΕΔ Μεσολογγίου στην 7η Άσκηση Συνεργασίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας

2d482100-b5c7-4503-ac7b-2fb521e062baΗ Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου με 8μελές κλιμάκιο Διασωστών ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη το τριήμερο 20-23 Μαΐου για να συμμετέχει στην 7η Άσκηση Συνεργασίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.
Ήταν με θέμα την «Αντιμετώπιση Καταστροφών – Έρευνα & Διάσωση» συνέπεια σεισμού, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, την Πυροσβεστική υπηρεσία καθώς και την ΕΜΑΚ. Η άσκηση διεξήχθη σε διάφορα σημεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η Ε.Ο.Ε.Δ μαζί με την ΟΜΑΚ Ωραιοκαστρου κλήθηκαν να συνδράμουν σε απεγκλωβισμό θυμάτων μετά από σεισμό,το σενάριο έλαβε χώρα στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου.
Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (καταιγίδες). « Μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε αλλά και να συνεργαστούμε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες,καθώς η βροχόπτωση ήταν συνεχής και έντονη με πολλές ομάδες για την αντιμετώπιση καταστροφών καθώς και στην Έρευνα & Διάσωση,σίγουρα κερδίσαμε πολλά από αυτή την συνεργασία και την άσκηση που μας έδωσε εμπειρία,τεχνογνωσία & δύναμη για να προσφέρουμε ακόμη πιο πολλά στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών. Όλα τα παραπάνω έχουν μεγαλύτερη αξία γιατί η άσκηση έγινε υπό την πλήρη επιτήρηση της Π.Υ και της 2ης ΕΜΑΚ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη μου που μαζί ζήσαμε άλλη μια συναρπαστική εμπειρία ». δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Τσιρόγλου Διονύσης.
Ευχαριστίε θερμές εκφράζονται στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Νάκο Δημήτριο,τους αξιωματικους της Π.Υ – ΕΜΑΚ,,καθώς και όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις και τα μέλη τους για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία τους κατά την διάρκεια της τριήμερης άσκησης.

a47e36d5-fb49-46a9-ab7d-f35788878ec4

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.