Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020

Η μπούκα στα σπίτια και η ψιλή κουβέντα

Ποιο είναι το θέμα που κουβέντιασε η πόλη (και τα χωριά, για να μην αδικούμε κανέναν) του Αγρινίου περισσότερο τις τελευταίες μέρες;

Μάλλον η επίθεση που δέχτηκε ένας συντοπίτης μέσα στο σπίτι του από ομάδα ατόμων, λίγες μέρες πριν τον γάμο του. Αλήθεια είναι «τοπικό» θέμα αυτό ή όχι; Και οι ειδικές συνθήκες της λεγόμενης μικροπαραβατικότητας έπρεπε ή όχι να είναι στην δημόσια σφαίρα;  «Μικροπαραβατικότητα» τρόπος του λέγειν, διότι όταν μπουκάρουν στο σπίτι σου και σε δέρνουν και σε φιμώνουν κακώς πάει η κουβέντα στο τι ήθελαν και πότε.

Η συγκυρία με τον γάμο του παθόντος έφερε ακόμη και φόβο σερ πολλούς, ειδικά ο γυναικείος πληθυσμός το συζητά πολύ, περισσότερο άμαθος από τα σκηνικά της βίας, με τα οποία ο αντρικός είναι πιο εξοικειωμένος. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μακριά το Αιτωλικό όπου για μερικά ευρώ κάποιοι έσπασαν στο ξύλο δυο γιαγιάδες τις προάλλες…

Από την άλλη, περιέργως, άνοιξε και μια ψιλοκουβεντούλα  όπου κάμποσοι τοπικοί  ντετέκτιβ προσπαθούν να το δουν… σφαιρικά. Όπως και να έχει, τέτοια σκηνικά θυμίζουν λατινοαμερικάνικη χώρα αλλά… εμείς είμεθα ψύχραιμοι!

Δεν είναι περίεργο άπαντες να βρίσκουν  λογικό το «συμβαίνουν αυτά» σε μια χώρα όπου πράγματι συμβαίνουν τα πάντα! Προχθές έγινε τελικός στο ποδόσφαιρο  και 120 επίλεκτοι φυλάσσονταν από 3.000 αστυνομικούς. Τελικά και επεισόδια έκαναν και ασύλληπτοι παρέμειναν!

Τα τελευταία χρόνια στο Αγρίνιο θυμάμαι τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις πυρπολημένων αυτοκινήτων στις γειτονιές… Πόσες από αυτές ήρθαν στο φως; Υπάρχουν αιτίες και μία από αυτές είναι η γραφειοκρατία που εμποδίζει την γρήγορη Δικαιοσύνη.

Το ενδιαφέρον  είναι ότι στις τοπικές εκλογές, ακόμη και για τους πολιτικούς  που επικαλούνται τον νόμο και την τάξη,  το παραπάνω θέμα δεν υπάρχει. Είναι η εποχή που οι ψήφοι μετράνε όλες το ίδιο.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.