Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ζητά την απόσυρση του Νομοσχεδίου Γαβρόγλου

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ζητά την απόσυρση του Νομοσχεδίου Γαβρόγλου

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ζητά την απόσυρση του Νομοσχεδίου Γαβρόγλου. Η ανακοίνωση:

Η Ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ύστερα από το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥανακοινώνει τη βασική της θέση ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να αποσυρθεί γιατί:
• Υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο, που ήδη έχει πληγεί τραγικά.
• Μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων των μαθητών.
• Ακρωτηριάζεται η τριετής δομή του Λυκείου με την μετατροπή της Γ΄ τάξης σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
• Φροντιστηριοποιείται πλήρως η όλη λειτουργία της Γ΄ τάξης και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου. Είναι αποπροσανατολιστική η επιχειρηματολογία του Υπουργείου Παιδείας περί «κατάργησης» των φροντιστηρίων, αφού η ιδιωτική παραπαιδεία θα αυξηθεί με τις νέες εξεταστικές διαδικασίες για το απολυτήριο και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό για την εισαγωγή σε μια σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
• Μεταφέρεται το βάρος της επιλογής του μαθητή και μάλιστα για συγκεκριμένο Τμήμα κάποιας σχολής, σε μικρότερη ηλικία ενώ ταυτόχρονα περιορίζονται δραστικά οι δυνατότητες επιλογής.
• Διευρύνονται οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες.
• Αυξάνεται το άγχος των εξετάσεων με την οργάνωσή τους σε επίπεδο δήμων και νομών για την απόκτηση απολυτηρίου και σε πανελλήνιο επίπεδο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η Ομοσπονδία Γονέων καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε κινητοποιήσεις για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Κουτρόπουλος Αριστομένης Ταγκαλάκη Ασημίνα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.