Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

Η ώρα των αποφάσεων για Μοσχολιό και τους συμβούλους του…

«Τι θα πράξει ο Μοσχολιός; Πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του…». Πρόκειται για μια φράση-μόνιμη επωδό τις τελευταίες ημέρες στα χείλη των προσώπων που εμπλέκονται στις αυτοδιοικητικές διαδικασίες του δήμου Αγρινίου.

Κυρίως βέβαια των προσώπων που ανήκουν στο λεγόμενο «προοδευτικό χώρο» της περιοχής καθώς σε αυτόν οι διεργασίες επηρεάζονται από τις αποφάσεις του πρώην δημάρχου Αγρινίου.

Ωστόσο τις αποφάσεις Μοσχολιού αναμένουν πρωτίστως οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του. Για να λάβουν εν συνεχεία και οι ίδιοι τις αποφάσεις τους… Περίμεναν μάλιστα αυτό να συμβεί προχθές, Δευτέρα, όταν κλήθηκαν από τον επικεφαλής τους σε συνάντηση. Αυτή έγινε αλλά οι σύμβουλοι σοφότεροι για τις προθέσεις του πρώην δημάρχου δεν έγιναν…

Τέθηκαν πολλά στην κουβέντα από το πώς χάθηκε η μάχη του 2014 μέχρι τους χειρισμούς του Κινήματος Αλλαγής οι οποίοι-σε αυτή τη συγκυρία- λέγεται πως δεν ικανοποιούν τον πρώην δήμαρχο. «Το ΚΙΝΑΛ όφειλε να ξεκινήσει τις συζητήσεις του από το Μοσχολιό για θεσμικούς και ουσιαστικούς λόγους καθώς είναι ο επικεφαλής της παράταξης που εκφράζει το χώρο. Δεν το έχει πράξει ακόμη και αυτό τον ενοχλεί» λέει γνώστης των διεργασιών και όσων ειπώθηκαν προχθές.

Κατά πάσα πιθανότητα ο Μοσχολιός έχει λάβει οριστικά τις αποφάσεις του. Προφανώς έχει και τους λόγους του που δεν τους δημοσιοποιεί. Πρόσωπα που στηρίζουν την υποψηφιότητα Τραπεζιώτη διακινούν πως ο πρώην δήμαρχος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Ελπίζουν εξάλλου πως θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα για ευρύ προοδευτικό μέτωπο. Κάλεσμα όμως που καταλήγει σε εκ νέου υποψηφιότητα του σημερινού επικεφαλής της «Ανατροπής Τώρα».

Η Χριστίνα Σταρακά από την πλευρά της δεν έχει λόγους να βιάζεται. «Είναι προσεκτική γνωρίζοντας πως κάθε κίνηση της μπορεί να παρερμηνευτεί» λέει άτομο που συνομιλεί μαζί της. Οι σύμβουλοι του Μοσχολιού πάντως αποκόμισαν την αίσθηση πως η αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε πρόσφατα μαζί του. Είναι βέβαιοι ωστόσο πως η κουβέντα ανέφελη δεν ήταν και αυτό τους προβληματίζει.

Επιθυμούν όμως το τοπίο να ξεκαθαρίσει άμεσα. Μέχρι να γίνει αυτό  τέσσερις (Κραββαρίτη, Κουτρουμάνος, Θεοδωρόπουλος, Κορδολαίμης) φέρονται να προσανατολίζονται σε συμμετοχή στον συνδυασμό της Χριστίνας Σταρακά και δύο (Ρούσση, Σφυρής) στο συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα στις περιφερειακές εκλογές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.