Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών στο Περί Σκιών

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών στο Περί Σκιών

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Περί Σκιών, στο καραγκιοζοθέατρο του Χρήστου Πατρινού εορταστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών 28/03/2019.
Στα πλαίσια της φετινής εκδήλωσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του εργαστηρίου παρουσίασαν, στους γονείς τους αλλά και στο κοινό, μια σειρά από ηρωικές παραστάσεις Καραγκιόζη, με θέμα τον πρόσφατο εορτασμό της Επανάστασης του 1821. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε με απαγγελίες ποιημάτων και θεατρικά δρώμενα. Οι παραστάσεις ολοκληρώθηκαν με ένα θρησκευτικό-πατριωτικό έργο, με τον τίτλο: “Θρησκεία και Ελευθερία”, το οποίο παρουσιάστηκε από τον μαθητή Θεόδωρο Αμτζόπουλο.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, πλαισιώθηκε από το καλωσόρισμα του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού όπου αναφέρθηκε στην ημέρα που έχει συμβολικό περιεχόμενο και στις αξίες της λαϊκής παράδοσης ενώ ευχαρίστησε θερμά το κοινό που παρεβρέθηκε και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Ο καραγκιοζοπαίχτης Θωμάς Αγραφιώτης στην εισαγωγική του ομιλία έκανε αναφορά στην εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου Σκιών και στην τέχνη του πατρινού Καραγκιόζη. Κεντρικός καλεσμένος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συλλέκτης-blogger κ. Γιάννης Μυλωνάς, με θέμα της ομιλίας του: “Θέατρο Σκιών: Από τα βάθη των αιώνων σε ευκαιρία για ανάπτυξη”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.