Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Κουκλοθεάτρο «ο Φαντασμένος» σε σχολεία του Αγρινίου από το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών

Κουκλοθεάτρο «ο Φαντασμένος» σε σχολεία του Αγρινίου από το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών

Η Ομάδα Κουκλοθέατρου «Μια φορά και μια κούκλα» του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου ξεκίνησε και φέτος παραστάσεις σε σχολεία του Αγρινίου, με το νέο της έργο «ο Φαντασμένος».

Η ανακοίνωση του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου:

Η Ομάδα Κουκλοθέατρου «Μια φορά και μια κούκλα» του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου, συνεχίζοντας για 4η χρονιά φέτος την προσπάθειά της να φέρει κοντά στους μικρούς (και όχι μόνο) μαθητές την αγάπη για το κουκλοθέατρο αλλά και αξίες της ζωής, όπως είναι η αλληλεγγύη, η αγάπη, η φιλία, η αυτογνωσία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, όχι στο ρατσισμό στην ξενοφοβία, στο μπούλινγκ και γενικά σε κάθε μορφή βίας, ξεκίνησε και φέτος παραστάσεις με το νέο της έργο«ο Φαντασμένος».

Μετά τις δύο παραστάσεις στο Μεσολόγγι (ΕΨΥΠΕΑ και Πρόσφυγες), ακολούθησαν και δόθηκαν παραστάσεις στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Αγρινίου, ΕΕΕΕΚ Αγρινίου, 9ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγρινίου, 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Οι πρώτες παραστάσεις δίνονται πάντα από την Ομάδα μας σε Σχολεία με ευπαθείς ομάδες μαθητικού πληθυσμού και σε απομακρυσμένες περιοχές και σχολεία του Δήμου μας, που δύσκολα φτάνουν εκεί τα θεάματα και οι τέχνες.

Καλούμε λοιπόν, όσους ενδιαφέρονται για την παράσταση, να ενημερωθούν στα τηλ. 6931227712 και 6978954092, προκειμένου να γίνει κάποια ιεράρχηση, με την υπόσχεση, ότι η ομάδα μας θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα καλέσματα, με δεδομένο ότι τα μέλη μας είναι όλοι εθελοντές και οι ίδιοι εργαζόμενοι.

Για Συλλόγους Γονέων ή Πολιτιστικούς Συλλόγους παραστάσεις θα δίνονται ώρες απογευματινές ή Σαββατοκύριακα.

Λίγα λόγια για το έργο

« Ο Φαντασμένος», πρόκειται για ένα γαλλικό παραμύθι σε διασκευή της Ζωρζ Σαρρή και με παρεμβάσεις έμμετρου λόγου και διαφόρων σκηνών από τα μέλη της ομάδας, Ευανθίας Ζιόβα και Φωτεινής Χαλκιοπούλου.

Ο Φαντασμένος μεγάλωσε πιστεύοντας ότι είναι τέλειος. Ωστόσο, στη ζωή ετούτη άνθρωπος τέλειος κανείς, αξίζει όμως να τη ζεις, όπως θα διαπιστώσει και ο ίδιος στο τέλος της παράστασης. Η ισορροπία έρχεται στην ψυχή μας όταν αποδεχτούμε και αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως είναι. Μόνο τότε μπορούμε να εξελιχθούμε και να ευτυχήσουμε. Γιατί η ευτυχία θέλει μάτια ανοιχτά, αυτιά ανοιχτά και αληθινή καρδιά.

Η Ομάδα κουκλοθεάτρου με αλφαβητική σειρά:
– ΑνδρεοπούλουΡία
– Αλεξοπούλου Γιώτα
– Ζέρη Ζωή
– Ζιόβα Ευανθία
– ΛιάτσουΧριστοφορούλα
– ΛιβιτσάνουΛώρη
– ΜπόμπολουΤζοάννα
– Στάμου Ελένη
– Τσούκα Ρούλα

Κατασκευή κούκλας: Η ομάδα κουκλοθεάτου και ζωγραφική ΚατερίναΚουτσουπιά
Επιμέλεια Αφίσας και Μουσικής: Γιάννης Νικολαΐδης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.