Κάτσε μισό λεπτό να τα κάνουμε σούμα τα ακαδημαϊκά ζητήματα του τόπου μας. Το τμήμα ΔΠΦΠ λευτερώνεται, φεύγει πάει στην Πάτρα, επιτέλους, τα παιδιά θα ανασάνουν, παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους. Και μάλιστα ως Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος. Επιτυχία των παιδιών, εμάς δεν μας πέφτει λόγος, μας πέφτει; Καλή σταδιοδρομία.
Συνεχίζουμε. Σε ό,τι αφορά την «Γεωπονική» το Αγρίνιο, «παίρνει» δυο τμήματα αλλά χάνει στο ντεμαράζ από το Μεσολόγγι που παίρνει τρία τμήματα, ενώ κάνει και μια εκπληκτική σφήνα η Αμαλιάδα που τσιμπάει ένα τμήμα και έτσι μάλλον αφήνει την κοσμητεία(ή όπως αλλιώς το πούμε) της «Γεωπονικής» στο Μεσολόγγι. Έτσι είμαστε χαρούμενοι κι εμείς και οι Μεσολογγίτες, διότι εκείνοι παίρνουν την «έδρα», εμείς παίρνουνε τέσσερα τμήματα!
Γιατί τέσσερα; Κρατάμε το τμήμα που είναι μάρκετινγκ σε αγροτικά προϊόντα αλλά και το τμήμα που ήταν πολιτισμού και νέων τεχνολογιών(και ήταν μοναδικό στην Ελλάδα, κλπ, κλπ) και το κάνουμε Ιστορικό-Αρχαιολογικό! Τι σχέση τώρα θα έχει ένα τμήμα με τα υπόλοιπα του Αγρινίου, θα σας γελάσει ο γράφων και δεν το θέλει. Μάλλον θα το πληροφορηθούμε ένα όμορφο πρωινό που κάποιος θα πει ότι «δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να φύγει»!
Μην ρωτάτε αν ένα τμήμα «Γεωργικής Βιοτεχνολογίας» μπορεί να σταθεί και να ευδοκιμήσει. Αν δεν ξέρουν οι ταγοί της Παιδείας μας, ποιοι ξέρουν; Ούτε αν όλο αυτό έχει καμία σχέση με ό, τι συζητιόταν εδώ και καιρό. Κατά πάσα πιθανότητα έτσι κατευνάζει τους παράγοντας κόβοντας ένα ανύπαρκτο καρπούζι στην μέση. Το ποια πόλη θα τα πληρώσει όλα αυτά στο μέλλον θα δείξει.
Ίσως οι συναντήσεις που έγιναν και στο Μεσολόγγι και στην Αθήνα(από τους Μεσολογγίτες, οι Αγρινιώτες την είχαν… ψυλλιαστεί ίσως;) να ήταν έτσι υποτονικές γιατί όλοι περιμένουν τα επόμενα μηχανογραφικά, την αλλαγή κυβέρνησης ή ποιος ξέρει ποιον άλλο λόγο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι την ώρα που το σχέδιο δινόταν στην δημοσιότητα οι αυτοδιοικητικοί δεν ήξεραν τίποτε, δεν είχαν καμιά εικόνα. Επίσης το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ θα είμαστε πάλι να λέμε τα ίδια. Μοναδική ακτίνα ελπίδας είναι η σχέση του ήδη υπάρχοντος τμήματος μάρκετινγκ με τα τμήματα που θα ιδρυθούν. Ίσως αυτή η συνάφεια σώσει τα προσχήματα.
Γ.Σ.