Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Αγρινίου

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Αγρινίου

Το όραμα της Δημοτικής Αρχής για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Αγρινίου παρουσίασε ο Γ. Παπαναστασίου.

cae8966c-7385-46f1-8c02-1f4af64edaae

Συγκεκριμένες προτάσεις για την Ποιότητα Ζωής σ’ ένα Αγρίνιο με αναπτυξιακή προοπτική, πιο φιλικό προς το Περιβάλλον, με λιγότερο κυκλοφοριακό και περισσότερους ελεύθερους χώρους Πρασίνου, με ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής, της Επιχειρηματικότητας και του Υδάτινου στοιχείου, αλλά και ταυτόχρονη ανάδειξη του παρελθόντος του, παρουσίασε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτίριο Τράπεζας της Ελλάδας Αναστασιάδη 1), την Μ. Τρίτη 26/4/2016.
Ο κ. Παπαναστασίου χαρακτήρισε «μεγάλη στιγμή για την Πόλη», αυτή τη δημόσια διαβούλευση και ζήτησε από πολίτες και φορείς να καταθέσουν συγκεκριμένες ιδέες , έτσι ώστε από κοινού να συνταχθεί η βέλτιστη δυνατή πρόταση.
«Το όραμα της Δημοτικής Αρχής είναι ένα Αγρίνιο με Ταυτότητα και Αναπτυξιακή προοπτική. Με λιγότερα χρήματα αλλά με περισσότερη φαντασία, στη βάση ενός ολοκληρωμένου, φιλόδοξου σχεδίου και με βασικό εργαλείο τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, προχωράμε στην υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Για μια Πόλη πιο φιλική, με λιγότερο κυκλοφοριακό και περισσότερους ελεύθερους χώρους.
Οι εποχές των «φαραωνικών έργων» πέρασαν. Χρειάζονται ώριμες και στοχευμένες δράσεις, έξυπνες και λειτουργικές επιλογές. Κι εμείς, σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε, ολοκληρώνοντας, σταδιακά, εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, τις μελέτες των έργων ανάπλασης, όπως: αναθεώρηση κυκλοφοριακής μελέτης, τοπογραφικές αποτυπώσεις, αρχιτεκτονικές μελέτες κ.α.
Με το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στοχεύουμε να αναδείξουμε το υδάτινο στοιχείο- το Αγρίνιο είναι η πόλη του νερού, χωρίς νερό!- αλλά και τα ίχνη των ρεμάτων που έχουν απομείνει, επαναφέροντας έτσι τη Φύση στο αστικό τοπίο, με ταυτόχρονη βελτίωση του μικροκλίματος, μείωση των επιπέδων θορύβου και της ρύπανσης ατμοσφαιρικού αέρα.
Αν και ο Δήμος Αγρινίου επιθυμεί τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου δυστυχώς η νομοθεσία και οι νέες προδιαγραφές λειτουργούν απαγορευτικά για τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των δρόμων της πόλης, καθιστώντας τη συγκεκριμένη παρέμβαση αδύνατη.
Κύριες παρεμβάσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος θα είναι η δημιουργία δακτυλίου εκτεταμένων πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης και ο πράσινος δακτύλιος που θα ενοποιεί τους χώρους πρασίνου που υπάρχουν σήμερα, όπως το Πάρκο και το Ρέμα του Αγίου Θωμά.
Θέλουμε να βάλουμε τον Αγρινιώτη στη λογική ότι δεν πρέπει να μπαίνει στο κέντρο με το αυτοκίνητο, να αγαπήσει περισσότερο το νερό και το πράσινο. Έχουμε ανοιχτά αυτιά για έξυπνες προτάσεις και ιδέες και θέλουμε όλους τους πολίτες και φορείς κοντά μας. Εδώ είμαστε για να υλοποιήσουμε όλοι μαζί», κατέληξε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αγρινίου, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του τόσο προς την Διαχειριστική Αρχή και την Περιφέρεια, όσο και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την συμβολή τους.
Στην Ημερίδα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καζαντζής ευχαρίστησε τα υπηρεσιακά στελέχη του τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου και της Περιφέρειας, που συνέταξαν ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών της, ενώ παράλληλα τόνισε ότι: «Η Δημοτική Αρχή τηρεί τις δεσμεύσεις της για ένα Αγρίνιο με ταυτότητα, μέσα από προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν, με σημεία αιχμής , το Πάρκο, το νότιο τμήμα αλλά και τις εισόδους της πόλης».
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου κ. Δημήτρης Τζιώλης τόνισε ότι το πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο πυλώνες στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και τον εξοπλισμό της πόλης και στην Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή. Χαρακτήρισε το Πρόγραμμα ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, για τη νέα Προγραμματική περίοδο 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ).
Την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος έκανε, από το τμήμα Προγραμματισμού η κ. Τζίνα Ροντήρη, ενώ στην διαβούλευση παραβρέθηκαν, ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννης Λύτρας, η Εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κα. Διονυσία Μαράτου, η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας κα.Α.Σταθοπούλου, καθώς επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Μαρία Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτ/νίας κ. Κώστας Ρόκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολίτες.
Για την υλοποίηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα αξιοποιηθούν πόροι του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας που προέρχονται τόσο από το ΕΤΠΑ όσο από το ΕΚΤ, ενώ αναμένεται να συνεισφέρουν χρηματοδοτικά και άλλα Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2014- 2020

39022e49-7770-44f7-a641-43792bf06589

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους είτε συμπληρώνοντας το έντυπο υποβολή προτάσεων (επισυνάπτεται) και αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση grontiri@agrinio.gr,  είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον ακόλουθο σύνδεσμο http://dytikiellada.gr/διαβουλεύσεις/διαβούλευση-για-δράσεις-βιώσιμη-αστ-2/, καθώς και στο http://www.cityofagrinio.gr/information-services/enimerwseis2016/diavoulefsivaa.html, έως τις 31-5-2016.

Η παρουσίαση του ΒΑΑ του Δήμου Αγρινίου

Στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 ο Δήμος Αγρινίου προετοιμάζει στρατηγική ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης.
Βιώσιμη στρατηγική για αστική ανάπτυξη παύει πλέον να θεωρείται ένα Μεμονωμένο έργο υποδομής μια πλατεία ένας δρόμος ακόμη και αν αυτό πληροί τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Τα έργα του αστικού περιβάλλοντος πρέπει να εντάσσονται σε ένα δομημένο εννοιολογικό δίκτυο που υπό προϋποθέσεις να δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για έναρξη ή και ενδυνάμωση επιχειρηματικής και όχι μόνο δραστηριότητας.
Έτσι λοιπόν tα μέτρα φυσικής ανάπλασης του αστικού περιβάλλοντος θα πρέπει να συνδυάζονται με μέτρα που προωθούν:
• Την εκπαίδευση
• Την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την τοπική οικονομική
ανάπτυξη
• Την κοινωνική ένταξη
• Την προστασία του περιβάλλοντος

Απαραίτητη προϋπόθεση για ΒΑΑ είναι πλέον είναι η ανάπτυξη ισχυρών συνεργασιών με εμπλεκόμενους τους:

• Πολίτες
• Τοπικούς φορείς και τους
• Κυβερνητικούς φορείς

Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Αγρινίου με όραμα:

ΑΓΡΙΝΙΟ
ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ

εργάζεται ώστε να συσπειρώσει τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής σε κοινούς αναπτυξιακούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους.
Ειδικότερα, για το μεγάλο αστικό κέντρο του Δήμου, την πόλη του Αγρινίου, το παραπάνω όραμα αναδεικνύει το Αγρίνιο ως:
• «Πράσινη» πόλη
• «Βιώσιμη» πόλη
• «Έξυπνη» πόλη
Για αυτό λοιπόν το Πρόγραμμα Βιώσιμης αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου εστιάζει σε δύο Γενικούς Στόχους:
1. Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή
2. Βιώσιμη αστική ανάπτυξη και εξοπλισμός της πόλης

Η υλοποίηση του πρώτου στόχου της Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάπτυξης– Κοινωνική ς Συνοχής
μπορεί να γίνει με
• τη Χρηματοδότηση πράξεων που αφορούν την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία ,την τοπική οικονομική ανάπτυξη
• Την Ανάπτυξη δομών – υπηρεσιών – δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
• Την Ανάπτυξη ειδικών δράσεων για άστεγους, θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
• Την ολοκλήρωση υποδομών και βελτίωση του επιπέδου υπηρεσιών πρόνοιας (βρεφικών και παιδικών δομών, δομών και υποδομών για ΑμεΑ, για άτομα τρίτης ηλικίας)
• Την Εφαρμογή ειδικού προγράμματος κοινωνικής ένταξης ΡΟΜΑ.
Για την υλοποίηση του δεύτερου στόχου της Βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και εξοπλισμού της πόλης προτείνονται οι παρακάτω δράσεις :

Α. Δημιουργία «πράσινου» δακτυλίου περιμετρικά της πόλης.
Β. Αστική ανάπλαση και περιβαλλοντική αναβάθμιση κεντρικής περιοχής της πόλης

Ο «πράσινος δακτύλιος» θα περικλείει το μεγαλύτερο μέρος του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της πόλης και θα λειτουργεί ως ενιαία ενότητα με το αστικό και περιαστικό πράσινο, αλλά και με τα ρέματα που «εισέρχονται» στον πολεοδομικό ιστό.

alkotset_444_355

Ο δακτύλιος αυτός θα ενώνει τους πνεύμονες πρασίνου που υπάρχουν σήμερα στην πόλη , Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο, Δασύλλιο Αγίου Χριστόφορου, περιοχές ανοικτών ρεμάτων κοινόχρηστοι χώροι σχεδίου πόλης στους οποίους προτείνονται έργα ανάπλασης.
Η ανάπλασης του Πάρκου αποτελεί βασική προτεραιότητα και θα γίνει με ήπιες και αναγκαίες επεμβάσεις μέσω αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης του χώρου και εξυγίανσης του φυτικού κεφαλαίου.
Το δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου μπορεί να αποτελέσει οργανωμένο χώρο αναψυχής με τη δημιουργία Δικτύου μονοπατιών, Θέσεων θέασης , Παιδικής χαράς κ.λ.π. και με Απαραίτητη την συμπλήρωση των έργων πυροπροστασίας του.
Στα βορειοανατολικά ο πράσινος δακτύλιος συναντά τους ανοικτούς κλάδους του ρέματος Λυκοραχιτής . Μέσω της διαδρομής των κλάδων αυτών επιδιώκεται η δημιουργία πράσινων διαδρόμων που θα συνδέουν τους κεντρικούς υπαίθριους χώρους της πόλης με το δάσος του Αγίου Χριστοφόρου.
6a9744db-926d-4826-8589-a24affb0adb9Στον κλάδο του Λυκοραχίτης Ι στην Περιοχή του Αγίου Θωμά η ανάπλασης θα περιλαμβάνει έργα διευθέτησης της κοίτης, και διαμόρφωσης της παρόχθιας ζώνης με τη δημιουργία Διάδρομων περιπάτου ,χώρων αναψυχής ανάδειξη του πέτρινου γεφυριού ,δεντροφυτέψεις, τοποθέτηση φωτισμού και αστικού εξοπλισμού και συλλογή λυμάτων που καταλήγουν σήμερα στο ρέμα .
Ανάλογες επεμβάσεις προτείνονται και για τον 2ος Κλάδος του Λυκοραχίτης στην Περιοχή του
νέου κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ.
Στην Περιοχής των Εργατικών Κατοικιών Εργάνης και στο ίχνος του ρέματος του Αγίου Κων/νου
προτείνεται η διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων του σχεδίου πόλης με τη δημιουργία χώρων πρασίνου , τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού φωτισμού και συντήρηση των υφιστάμενων Αθλοπαιδιών.
Δημιουργία χώρων πρασίνου προτείνονται και για τους κοινόχρηστους χώρους στο ίχνος του ρέματος Ρεμπελιά στην οδό Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Πολύ σημαντικό είναι να διατηρηθεί η ανάμνηση του ρέματος στον ιστό της πόλης, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση πρασίνου. Οι φυτεύσεις αυτές στο ίχνος των ρεμάτων θα δημιουργήσουν πράσινες διαδρομές στην πόλη και θα προσδώσουν μια συνέχεια στη σχέση φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
Στην νότια περιοχή του πράσινου δακτυλίου ,στο μέτωπο της Εθνικής οδού , χαρακτηρισμένη από το Γενικό πολεοδομικό ως επιχειρησιακό κέντρο – ειδικό πολεοδομικό κέντρο η οποία σήμερα είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη προτείνονται οι παρακάτω αισθητικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις:
• Ολοκλήρωση της Ανάπλαση της περιοχής Αη Βασιλιώτικα με τη δημιουργία πλατειών πεζοδρομίων, αθλοπαιδιών, παιδικών χαρών.
• Λειτουργική αναβάθμιση εισόδων της πόλης με την δημιουργία δύο κόμβων τον πρώτο στη συμβολή των οδων Χαρ. Τρικούπη & Μάνου Κατράκη και τον δεύτερο στην ΕΟ στη θέση του σταδίου.
• Ανάπλαση της περιοχής όπισθεν των εγκαταστάσεων του υπεραστικού ΚΤΕΛ με απόδοση στην κυκλοφορία αδιαμόρφωτων ή αδοιάνοικτων οδών και διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων.
Τα έργα αυτά θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα της εν λόγω περιοχής και θα εξασφαλίσουν την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών

Για την Αστική ανάπλαση και περιβαλλοντική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης δημιουργείται ένας «Εσωτερικός» δακτύλιος.

1

Κύρια επέμβαση στον εσωτερικό αυτό δακτύλιο θα είναι μια σειρά νέων πεζοδρομήσεων των οδών πέριξ της κεντρικής πλατείας και της Πλατεία 28ης Οκτωβρίου καθώς και των οδών Παπαστράτου (έως την οδό Δημοτσελίου) , Αντωνοπούλου, Αναστασίου Παπαστράτου Παπαθανάση , Γεράκη. Επιπλέον προβλέπεται η ανάπλαση των οικοδομικών τετραγώνων Ο.Τ. 63-64 (Έναντι της Δημοτικής Αγοράς) και του Ο.Τ. 65 . στο οποίο βρίσκεται το αρχοντικό Σωχωρίτη.
Η ανάπλαση μπορεί να γίνει με Ανακατασκευή πεζοδρόμων αντικαθιστώντας την υπάρχουσα επίστρωση τους με σκληρά υλικά ,αντικατάσταση των Δικτύων υποδομών , Φυτεύσεις , τοποθέτηση Αστικού Εξοπλισμού.
Ειδικά στο ΟΤ 65 θα ήταν δυνατή η δημιουργία ενός μικρού αστικού πάρκου με την Ενοποίηση των ακαλύπτων χώρων στο εσωτερικό του οικοδομικού τετραγώνου. Οι επεμβάσεις αυτές σε συνδυασμό με τους Υφιστάμενους πεζόδρομους και τις πλατείες που υπάρχουν σήμερα στο κέντρο θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο το οποίο θα βοηθήσει την κυκλοφοριακή αποσυμφόρησή του και θα τονώσει την επιχειρηματικότητα της περιοχής. Στην εν λόγω περιοχή προβλέπεται ακόμη η αξιοποίηση και ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων .Ενδεικτικά αναφέρουμε το κτιρίων των πρώην Καπναποθηκών Παπαστράτου το οποίο θα μπορούσε να στεγάσει όλες τις δομές πολιτισμού του Δήμου , το Δημαρχείο, το κτίριο Δημιουργικής απασχόλησης παιδιού Φαντασία στην οδό Μπότσαρη.

Τέλος στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης δηλαδή εντός του πράσινου δακτυλίου σχεδιάζονται δράσεις που θα αφορούν
• τα Απορρίμματα ( Υπογειοποίηση κάδων, ανανέωση εξοπλισμού ),
• την Ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού (με την Καταγραφή του και Σταδιακή αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με νέους χαμηλής κατανάλωσης)
• την Στάθμευση (με τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, και την εφαρμογή συστήματος διαχείρισης της ελεγχόμενης στάθμευσης)
• τη Βελτίωση των υποδομών
• τις Ολοκληρωμένες ψηφιακές υπηρεσίες ( με Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους και δημοτικά Κτίρια , Αξιοποίηση και αναβάθμιση των συστημάτων γεωπληροφορικής)
• την Ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών (με τη δρομολόγηση μικρών ηλεκτροκίνητων λεωφορείων που θα κινούνται εντός του πράσινου δακτυλίου ).

Όλες οι παρεμβάσεις θα είναι ήπιες, με χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον δημιουργώντας χώρους που εύκολα θα μπορούν να συντηρηθούν και με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων (βελτίωση μικροκλίματος, μείωση επιπέδων θορύβου , ρύπανσης ατμοσφαιρικού αέρα), την εξοικονόμηση ενέργειας και την Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Για την υλοποίηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης κύρια πηγή χρηματοδότησης θα είναι το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας αλλά θα αξιοποιηθούν και πόροι των Τομεακών Προγραμμάτων , άλλων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιόδου 2014- 2020 και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

10 Σχόλια

 1. comments

  Ανεξηγητα καλά φαινονται ολα αυτά.Ας περιμένουμε.
  Ομως στο εντυπο υποβολής προτάσεων,δεν μπορείς να γράψεις!! Παει η μπαρα περα δώθε και δεν γράφεις!!!Ελέγξτε το και σεις.

 2. ΠΑΝΕ-6

  ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟ, ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ, Η ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΠΟΜΩΝΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΙΟΝΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ Η ΠΟΛΗ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΓΚΗ.

 3. ευπλους

  Η πιο σωστη τακτικη για την πολη με λιγο κοστος και τσιμεντο και πολυ πρασινο ,με νησιδες πρασινου ιδιως γυρω απο τα ρεμματα.

 4. ΚΩΣΤΑΣ

  MIA ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΠΕΡΙΤΡΥΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΗΜΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ (ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΑΝ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΟΜΟΣ) ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΗ .Κ Ρ Ι Μ Α

 5. ΣΠΑΜΕ ΠΛΑΚΑ

  KΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

 6. Χαρούλης

  Να αξιοποιηθούν άμεσα οι όχθες των ποταμών και των χειμάρρων.
  Να κάθεται εκεί για να σχολιάζει στο net ο Ροδίτης. Να εμπνέεται από τις φυλλωσιές και τα μπάζα.
  Η μόνη αλλαγη που χρειάζεται η πόλη είναι αντικατάσταση των δεξιών που το παίζουν δημοτική αρχή, με προοδευτικούς και έξυπνους γνώστες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  Για τα υπόλοιπα βράσε ρύζι. Τις έχουμε ξανακούσει αυτές τις αρλούμπες από σωτήρες του παρελθόντος.

 7. vasileios

  Δημαρχε, δεν μας ειπες. Εχεις ωρα?
  Σαν δεν ντρεπομαστε, λεω εγω.
  Το 5% αν κανεις απο ολα αυτα που φαφλατιζεις εγω θα κανω χαρακιρι εξω απ το δημαρχειο οπως οι γιαπωνεζοι σαμουραι.

 8. πανηγυροβιος

  Ασε να τελειωσουν τα πανηγυρια το καλοκαιρι και μετα απο σεπτεμβριο ξεκινας τα εργα με ορεξη πλεον

 9. akis roditis

  Χαρούλης, τόσο γνώστες και έξυπνοι οι “προοδευτικοί” που φέσωσαν 23 εκ. ευρώ τον Δήμο! Μιλάμε για γνώση όχι αστεία..

 10. new air

  Όλα καλά μου φαίνονται τα σχέδια του δημάρχου. Θα προσθέσω και μια δική μου ιδέα που θα αναβαθμίσει την ζωή των Αγρινιοτών αλλά και την περιοχή που διέρχεται ο ξεροπόταμος Ερμίτσα. Και για να γίνω ποιο συγκεκριμενος απο την γέφυρα της Αβορανης μέχρι την γέφυρα του Παναιτωλιου στο πλάι του ξεροπόταμου θα ήταν όμορφα να δημιουργηθεί ενας ποδηλατόδρομος για να κάνουν τζόκινγκ και ποδήλατο αυτοι που θέλουν να έχουν νου υγιει! εν σώματι υγιει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.