Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

 Η «Πυρηνική Ιατρική Αγρινίου» και ο καρκίνος του μαστού

 Η «Πυρηνική Ιατρική Αγρινίου» και ο καρκίνος του μαστού

epi-pyriniki1aΗ διαγνωστική μονάδα «Πυρηνική  Ιατρική Αγρινίου»  στο πλευρό των γυναικών της Αιτωλοακαρνανίας  και του «Ιατρείου μαστού».

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μία ακόμη χειρουργική επέμβαση Καρκίνου του Μαστού από το «Ιπποκράτειο Ίδρυμα  Αγρινίου» σε συνεργασία με την «Πυρηνική Ιατρική Αγρινίου».

Η “Πυρηνική Ιατρική  Αγρινίου” συνέβαλε αποφασιστικά στο σχεδιασμό του χειρουργείου και την περαιτέρω αντιμετώπιση παρέχοντας την τεχνογνωσία και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση του Σπινθηρογραφήματος ανίχνευσης Φρουρού Λεμφαδένα.

epi-pyriniki3

Το Σπινθηρογράφημα  «Φρουρού Λεμφαδένα» εφαρμόζεται σε εξειδικευμένα εργαστήρια Πυρηνικής Ιατρικής. Η συγκεκριμένη  απεικονιστική μέθοδος αποτελεί σημαντικότατο βοήθημα για τους Ογκολόγους και τους Χειρουργούς ιατρούς στην ακριβέστερη σταδιοποίηση του καρκίνου και τον προγραμματισμό της έκτασης της εγχείρησης στην οποία θα υποβληθεί η εκάστοτε ασθενής, μέσω του εντοπισμού του πρώτου λεμφαδένα ο οποίος θα “υποδεχτεί” καρκινικά κύτταρα από τον πάσχοντα μαστό.

Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της βιοψίας είναι αρνητικό για ύπαρξη μετάστασης στο φρουρό λεμφαδένα,αποφεύγεται η ευρεία χειρουργική επέμβαση,η οποία περιλαμβάνει λεμφαδενικό καθαρισμό της μασχάλης. Με αυτό τον τρόπο η ασθενής γλυτώνει την υψηλή νοσηρότητα και τις σοβαρές συνέπειες ενός εκτεταμένου χειρουργείου, όπως πόνος στην περιοχή της μασχάλης και του ώμου, πρήξιμο του αντίστοιχου χεριού (λεμφοίδημα άνω άκρου)

healthcare, people and medicine concept - close up of women in blank shirts with pink breast cancer awareness ribbon over white background

Η πραγματοποίηση του  “φρουρού λεμφαδένα” αποτελεί καινοτομία στα πλαίσια παροχής υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή καθώς είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Τίθενται με αυτό τον τρόπο οι κατάλληλες βάσεις για την προώθηση και την τέλεση αντίστοιχων  επεμβάσεων στο Αγρίνιο.

Η σημασία των συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων μεγιστοποιείται λαμβάνοντας υπόψη ότι το σύνολο  των γυναικών του νομού είναι αναγκασμένο έως σήμερα να απευθύνεται στα αστικά κέντρα κυρίως Αθηνών ή Πατρών για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος υγείας.

Απόστολος Μπουρνάζος                  Χρήστος Ρούσσης

Πυρηνικός Ιατρός                        Πυρηνικός Ιατρός

Στην Πυρηνική Ιατρική Αγρινίου λειτουργούν τα τμήματα:

  • Τμήμα απεικόνισης γ-Camera –σπινθηρογράφημα τομογραφία μυοκαρδίουΘάλλιο

  • Τμήμα αιματολογικών εξετάσεων – μέθοδος ραδιοανοσολογικού προσδιορισμού RIA/IRMA

  • Τμήμα ραδιοϊσοτοπικής θεραπείας

  • Τμήμα μέτρησης οστικής πυκνότητας –μέτρηση οσφύοςισχίου

  • Τμήμα ολοσωματικής λιπομέτρησης DXA-  ανάλυση σύστασης μάζας σώματος (body composition)

epi-pyriniki1b

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.