Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Η “Σοφία” έντυσε στα λευκά μεγάλο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας (φωτό)

Η “Σοφία” έντυσε στα λευκά μεγάλο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας (φωτό)
Δρυμώνας Θέρμου

Ο χιονιάς επελαύνει και στην Αιτωλοακαρνανία έχοντας ντύσει στα λευκά μεγάλο τμήμα του Νομού. Από το περασμένο βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση είναι έντονη σε Βάλτο, Ορεινή Τριχωνίδα, Παρακαμπύλια, Θέρμο και Ξηρόμερο με το χιόνι να ανέρχεται σε 30-50 πόντους .

Δριμύ είναι εξάλλου το ψύχος και στα πεδινά με έντονες βροχοπτώσεις ενώ χιονόπτωση συνάντησαν οι οδηγοί ακόμη και στο φαράγγι της Κλεισούρας . Σε ετοιμότητα είναι η Περιφέρεια  και οι δήμοι με μηχανήματα να κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς αλλά σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου να απαιτούνται αλυσίδες.

Πρωινές ώρες Πέμπτης, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τους οδηγούς που θα κινηθούν στην εθνική οδό Αγρινίου-Καρπενησίου από το ύψος της Ποταμούλας , στον επαρχιακό δρόμο Καλλιθέας-Προυσού, στα ορεινά της Ναυπακτίας και στον ορεινό Βάλτο.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική  υπηρεσία  meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η χιονοκάλυψη θα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη σήμερα, Πέμπτη, και την Παρασκευή στη χώρα.  Το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας «Σοφία»   είναι το δριμύ ψύχος καθώς αέριες μάζες πολικής προέλευσης  σαρώνουν τη χώρα από βορρά προς νότο, με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Δείτε πρωινές εικόνες από τοπία της Αιτωλοακαρνανίας: 

Παπαδάτου Ξηρομέρου
Άγιος Βλάσιος Παρακαμπυλίων
Kαστανιά Ναυπακτίας
Bρουβιανά Βάλτου
Περδικάκι Βάλτου 
Περδικάκι Βάλτου
Αρτοτίνα Ναυπακτίας
Aυλάκι Βάλτου
Δρυμώνας Θέρμου
Σαργιάδα Αγρινίου 
Νεοχώρι Ναυπακτίας
Θεριακήσι Βάλτου
Τρύφος Ξηρομέρου
Άνω Χώρα Ναυπακτίας
Αετός Ξηρομέρου
Βαλμάδα Βάλτου
Koμποτή Ξηρομέρου
Λιβαδάκι Ναυπακτίας

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Στέφανος

    Μια διόρθωση μόνο. Στην φωτογραφία που από κάτω αναγράφεται Άνω Χώρα είναι το χωριό Καστανιά Ναυπακτίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.