Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Ποιους συνδυασμούς στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία

Ποιους συνδυασμούς στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία

 Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 απασχόλησαν διεξοδικά τη χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε χώρα στο Αγρίνιο.

Επί τάπητος τέθηκε  το ζήτημα των υποψηφιοτήτων στους δήμους  και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το κομματικό όργανο να επιβεβαιώνει τη στήριξη του σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Γίνεται λόγος βέβαια για στήριξη -και όχι χρίσματα, δεν θα υπάρξουν δηλαδή επίσημες ανακοινώσεις – σε συνδυασμούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ενωτικό προοδευτικό μέτωπο.

Σε αυτό το πλαίσιο επιβεβαιώθηκε η αμέριστη στήριξη στον συνδυασμό του Δημήτρη Τραπεζιώτη για τη δημαρχία Αγρινίου. Του πιστώνεται σταθερή αντιπολιτευτική στάση απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή  και συνέπεια  στην τακτική συγκρότησης προοδευτικού μετώπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ της Αιτωλοακαρνανίας εξάλλου θα στηρίξει τους συνδυασμούς του νυν δημάρχου Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλου, του Μάρκου Βασίλα στο δήμο Αμφιλοχίας, του Κ.Κουβαρά στο Θέρμο και του Δ.Μασούρα στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας (πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση προ τριμήνου δημοσιεύματος του agrinionews.gr) .

Το μείζον ζήτημα που καλείται ωστόσο να διαχειριστεί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αφορά την υποψηφιότητα που θα στηρίξει στον δήμο Μεσολογγίου καθώς καταγράφεται διάσταση απόψεων του κόμματος με τον Π.Παπαδόπουλο αναφορικά με το ασυμβίβαστο που φέρεται αυτός να αντιμετωπίζει όντας διοικητής των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου (αναλυτικά ΕΔΩ).

Ονόματα έπεσαν βέβαια στο τραπέζι και για το ψηφοδέλτιο του Αποστόλου Κατσιφάρα στις περιφερειακές εκλογές καθώς και σε αυτό το πεδίο ο ΣΥΡΙΖΑ της Αιτωλοακαρνανίας  θα κάνει προτάσεις (διαβάστε σχετικό θέμα).

Εκτενής συζήτηση πάντως στο κομματικό όργανο έγινε και για τις ευρωεκλογές στις οποίες το κυβερνών κόμμα αποδίδει μεγάλη σημασία. Αναμένεται μάλιστα να οργανωθούν σχετικές πολιτικές εκδηλώσεις στην  Αιτωλοακαρνανία κατά το προσεχές διάστημα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.