Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Η τωρινή κατάσταση των Εγκρεμνών

Η τωρινή κατάσταση των Εγκρεμνών

egkremnoimaios10To χτύπημα του Εγκέλαδου, τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν ισχυρό. Και τα σημάδια από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα είναι ακόμα εμφανή στους Εγκρεμνούς, μία από τις ωραιότερες παραλίες παγκοσμίως.Μετά τον σεισμό στη Λευκάδα, στα μέσα Νοεμβρίου 2015, οι Εγκρεμνοί ουσιαστικά «εξαφανίστηκαν», αφού βράχοι και τόνοι χώματος είχαν καλύψει την παραλία, ενώ και η σκάλα με τα 350 σκαλοπάτια είχε υποστεί σοβαρές ζημιές.

Επτά μήνες μετά, ένα βίντεο που τραβήχθηκε στις 31 Μαΐου 2016 αποτυπώνει την τωρινή κατάσταση των Εγκρεμνών. Και μπορεί πλέον η παραλία να έχει «καθαρίσει» σε πολλά σημεία (με φυσικό τρόπο), ωστόσο δεν θυμίζει σε τίποτα τους Εγκρεμνούς όπως ήταν πριν από τον μεγάλο σεισμό, καθώς τόνοι χώματος εξακολουθούν να φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα, ενώ ξερά δέντρα και βράχοι βρίσκονται στην αμμουδιά.

Οσο για την πρόσβαση στους Εγκρεμνούς από ξηράς, η σκάλα που οδηγούσε στην παραλία (όπως θα διαπιστώσετε) δεν έχει επισκευαστεί ακόμα. Και η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει…

Δείτε πώς ήταν η φημισμένη παραλία δύο μέρες μετά τον σεισμό:

Και δείτε την και πριν από το χτύπημα του Εγκέλαδου:

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.