Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου: Νέες οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό – «μένουμε σπίτι»!

Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου: Νέες οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό – «μένουμε σπίτι»!

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία του ΕΟΔΥ για τον ορισμό κρούσματος κορωνοϊού αλλάζουν οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν από τους ασθενείς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

Αναλυτικά οι νέες οδηγίες:

– Πολίτες χωρίς προβλήματα υγείας που έχουν ήπια συμπτωματολογία ίωσης πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες υπό τηλεφωνική επικοινωνία με το θεράποντα ιατρό και δεν θα προσέρχονται για να κάνουν το διαγνωστικό τεστ του κορωνοϊού στα νοσοκομεία ή άλλες δομές υγείας, αποφεύγοντας να θέσουν σε κίνδυνο τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους. Ο θεράπων ιατρός θα θέσει τα κριτήρια για τη διενέργεια του διαγνωστικού τεστ.

– Ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας ή ηλικιωμένοι με οξεία λοίμωξη αναπνευστικού (πυρετός, βήχας, δύσπνοια) θα πρέπει να ενημερώσουν οπωσδήποτε τηλεφωνικά το θεράποντα ιατρό τους, ώστε να λάβουν τις αντίστοιχες οδηγίες, ιδίως εάν υπάρχει υψηλός πυρετός που επιμένει παρά τη λήψη αντιπυρετικών ή εμφανιστεί δυσκολία στην αναπνοή.

– Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να παραμείνουν τις επόμενες δύο εβδομάδες στο σπίτι τους, να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας τουλάχιστον δύο μέτρων από τους άλλους ενοίκους, να έχουν ατομικά σκεύη (πετσέτες, πιάτα, μαχαιροπήρουνα, κουτάλια, ποτήρια, κλπ), να λαμβάνουν τη χρόνια θεραπευτική αγωγή τους και να αποφύγουν τη μαζική συνάθροιση ή συνωστισμό σε κλειστούς χώρους.

– Απαραίτητη σε όλους είναι η εφαρμογή της υγιεινής των χεριών (για 20 δευτερόλεπτα σε όλη την επιφάνειά τους), της υγιεινής του βήχα (μάσκα προστασίας) και αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα), ο τακτικός εξαερισμός των χώρων και η συχνή απολύμανση των επιφανειών ή αντικειμένων της άμεσης καθημερινότητας.

– Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις ώστε να περιορίζουμε τη δυνατότητα διασποράς του ιού.

– Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Ή ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ Η ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΝΑ ΑΣΘΕΝΗ.

– Κατά την είσοδο και την έξοδο από τα ιατρεία και τα εργαστήρια απαραίτητη είναι η χρήση αντισηπτικού χεριών ή η επάλειψη των χεριών με απολυμαντικά μαντηλάκια.

Η ατομική ευθύνη και η συλλογική συνείδηση θα κρίνουν την πορεία της επιδημίας

“Υπενθυμίζουμε ότι η ατομική ευθύνη και η συλλογική συνείδηση θα κρίνουν την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και το κοινωνικό σύνολο.

Προασπίζουμε την υγεία των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων.

Βοηθούμε τους επαγγελματίες υγείας στο βαρυσήμαντο έργο τους” καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κάλλια

    Σε ποιο “μένουμε σπίτι” αναφέρεται η Κυβέρνηση; Μάλλον μιλάει σε νοήμονες ανθρώπους γιατί αυτό που βλέπω εγώ στην πόλη μας μόνο μέτρα προστασίας δεν λέγονται. Δουλεύω σε καφέ με delivery και κάθε μέρα μπαινοβγαίνει κόσμος και όχι μόνο δεν φοράει μάσκα αλλά δεν κρατάει και την απόσταση που χρειάζεται. Ελπίζω να βάλουμε μυαλό όσο είναι νωρίς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.