Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Iατροί νοσοκομείου Αγρινίου για τα χειρουργεία καταρράκτη: Δυστυχώς επαληθευτήκαμε…

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου , Ανδρέας Τσώλης, χθες κατήγγειλε την απόφαση των γιατρών να ακυρώσουν τα προγραμματισμένα για την 11ηΑπριλίου χειρουργεία καταρράκτη της Οφθαλμολογικής Μονάδας «χωρίς να έχουν γνώση και ειδοποιηθεί ούτε τα αρμόδια θεσμικά όργανα, αλλά ούτε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου πριν την απόφαση αυτή».
Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και αναφέρει πως έγιναν άμεσα οι διαδικασίες «για την απόδοση και καταλογισμό των ευθυνών στους υπευθύνους»..
Για το θέμα πήρε θέση σήμερα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας . Χαρακτηρίζει «απαράδεκτο να δημιουργούνται συνθήκες πού να επιτρέπουν ή να επιβάλουν την αναβολή των χειρουργείων από όπου και αν προέρχονται». Αναφέρει ωστόσο πως «στο συγκεκριμένο τμήμα , λόγω κάποιων ιδιαίτερων συνθηκών , ήταν βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα προέκυπτε κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα αν δεν υπήρχε δραστική αντιμετώπιση» καταλήγοντας πως «το ζητούμενο δεν είναι η εκ των υστέρων απόδοση ευθυνών αλλά η έγκαιρη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας .

Χθες ήρθε στην δημοσιότητα ένα ιδιαίτερα σοβαρό και δυσάρεστο γεγονός. Ακυρώθηκαν τα χειρουργεία της Οφθαλμολογικής κλινικής της Πέμπτης 11 Απρίλη. Ως Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών θεωρούμε απαράδεκτο να δημιουργούνται συνθήκες πού να επιτρέπουν ή να επιβάλουν την αναβολή των χειρουργείων από όπου και αν προέρχονται. Το γεγονός αυτό όμως είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο και για ένα δεύτερο λόγο. Στο συγκεκριμένο τμήμα , λόγω κάποιων ιδιαίτερων συνθηκών , ήταν βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα προέκυπτε κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα αν δεν υπήρχε δραστική αντιμετώπιση .
Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών στις 9/1 , στο πλαίσιο ενημερωτικού σημειώματος προς τον νέο τότε Διοικητή για τα προβλήματα του Νοσοκομείου είχε γράψει :
“Στην Οφθαλμολογική κλινική έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα το οποίο έχει συζητηθεί εκτενέστατα από όλα τα όργανα του νοσοκομείου. Έχουν παρθεί συγκεκριμένες αποφάσεις από το ΔΣ οι οποίες πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν. Η διαιώνιση του προβλήματος και του παρασκηνίου μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στους εμπλεκόμενους ,στην κλινική και στο Νοσοκομείο.”
Δυστυχώς επαληθευτήκαμε.
Δεν θα μπούμε για την ώρα σε λεπτομέρειες , πιστεύουμε και περιμένουμε οι Διοικητικές διαδικασίες να διερευνήσουν σε βάθος το γεγονός και να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες.
¨Όμως το ζητούμενο δεν είναι η εκ των υστέρων απόδοση ευθυνών αλλά η έγκαιρη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Ωραια ανακοινωση …δε καταλαβαμε τιπιτα…αερολογιες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.