Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Ηχηρή παρουσία του Μεσολογγίου στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο Λουγκάνο της Ελβετίας

Η Ελληνική Κοινότητα του Καντονιού του Τιτσίνο με έδρα το Λουγκάνο, στα πλαίσια του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, οργάνωσε εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν με την Θεία Λειτουργία και την Επίσημη Δοξολογία στον Ελληνορθόδοξο Ναό της πόλης, όπου έψαλαν ο Λευτέρης Δακαλάκης, οποίος ζει στο Λουγκάνο συμπαραστατούμενος από τον Μαέστρο, Χρήστο Βλαχογιάννη.

Συγκινητική ήταν η παρουσία των Ελλήνων που ζούν στο Λουγκάνο και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τον ιστορικό Ναό.

Κατά την διάρκεια της επίσημης Δοξολογίας, ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ελβετία, Αγάπιος Καλογνώμης, ανέγνωσε το μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και δήλωσε την συμπαράστασή του στην πολυπληθή ελληνική ομογένεια της Ελβετίας.

Στην συνέχεια, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, οργανώθηκε επετειακό αφιέρωμα με τίτλο: «Ο παραλογισμός των πολέμων». Το αφιέρωμα επιμελήθηκε ο Χρήστος Βλαχογιάννης, ο οποίος κλήθηκε επί τούτου από την δραστήρια Ελληνική Κοινότητα. Στην απόδοση του αφιερώματος μετείχαν επίσης η Φαίδρα Ραχούτη, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Τιτσίνο, ο αδερφός της Νίκος Ραχούτης και ο Λευτέρη Δακαλάκης.

Στην Ελληνική κοινότητα προσφέρθηκε από τον Χρήστο Βλαχογιάννη το εμβληματικό αγαλματίδιο, που φέρει την επιγραφή «Κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι Δημότης Μεσολογγίου», μέσα σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

Να σημειωθεί, πως πλάνα από τις εκδηλώσεις, με την σκηνοθετική επιμέλεια του Λευτέρη Δακαλάκη, μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση ΕΡΤ.

.onairnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.