Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Ιχνηλατήσεις, απολύμανση και τεστ μετά τα κρούσματα σε αστυνομικούς του Αγρινίου

Σε καραντίνα 14 ημερών οι δύο ένστολοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και ο υγειονομικός μηχανισμός για τη διαχείριση των δύο κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο λόγος γίνεται για ένστολους που υπηρετούν σε ξεχωριστές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ακαρνανίας που εδρεύει στο Αγρίνιο και που δεν έχουν άμεση επαφή με τους πολίτες.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός άμεσα αμφότεροι τέθηκαν σε 14ήμερη καραντίνα και ενημερώθηκε διεξοδικώς ο ΕΟΔΥ. Άνθρωποί του θα αναλάβουν και την ιχνηλάτηση των επαφών των δύο ενστόλων τόσο εντός όσο και εκτός υπηρεσίας.

Ακολούθως της ιχνηλάτησης θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους που δραστηριοποιήθηκαν και σε τελικό στάδιο προβλέπεται να γίνουν τεστ στις επαφές τους.

Σχετική ανάρτηση υπήρξε και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας που κοινοποίησε έγγραφο της στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας

Ζητά «πέραν των απολυμάνσεων στους χώρους, τουλάχιστον το προσωπικό που έχει έρθει σε στενή επαφή με τους παραπάνω νοσούντες συναδέλφους, να παροτρυνθεί – διευκολυνθεί να μεταβεί άμεσα, σε συνεννόηση με τον Ε.Ο.Δ.Υ., για προληπτικό τεστ σε αρμόδιο κλιμάκιο (σε περίπτωση που δεν δύναται να προσέλθει στην Υπηρεσία για προληπτικά τεστ στο σύνολο του προσωπικού) κατά προτεραιότητα».

Αναλυτικά:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.