Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Ιχνηλατίσεις αναμένονται στην περιοχή του Αγρινίου μετά το νέο κρούσμα κορωνοϊού

Συναγερμός σημαίνει εκ νέου στις υγειονομικές αρχές της Αιτωλοακαρνανίας λόγω των  δύο νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού τα οποία περιέλαβε και στην επίσημη ενημέρωση του ο ΕΟΔΥ.

Μετά από αρκετές μέρες απουσίας της από τον χάρτη κατανομής των κρουσμάτων  η περιοχή επανήλθε στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ένα κρούσμα κορωνοϊού που ανακοινώθηκε αφορά γυναίκα από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου η οποία είναι ασυμπτωματική και έχει ήδη τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το δεύτερο αφορά αλλοδαπό από την περιοχή του Αιτωλικού.

Αναμένονται να  ξεκινήσει η ιχνηλάτιση των επαφών των δύο ατόμων. Όπως είναι λογικό θα συμπεριλάβει άτομα από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον τους. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που προκλήθηκε και η όποια ανησυχία σε χωριό της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου, καθότι οι διαδικασίες της ιχνηλάτισης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που υπογραμμίζεται είναι το γεγονός ότι ο νομός εντάσσεται σε αυτούς με το χαμηλότερο ιικό φορτίο, παράμετρος σαφώς καθησυχαστική, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, αν αναλογιστεί κανείς την έξαρση που γνωρίζει η πανδημία σε άλλες περιοχές της χώρας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.