Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Ιδιώτες Εργαστηριακοί Ιατροί: «εν δυνάμει υγειονομική βόμβα τα rapid τεστ στα Φαρμακεία»

Ιδιώτες Εργαστηριακοί Ιατροί: «εν δυνάμει υγειονομική βόμβα τα rapid τεστ στα Φαρμακεία»

Oι εργαστηριακοί γιατροί του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος (ΣΙΔΕΙΔΕΛ ) καταγγέλλουν στο Υπουργείο Υγείας «τη διενέργεια των test ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου sars- cov 2 από τα φαρμακεία ως εν δυνάμει υγειονομική βόμβα!».

Υποστηρίζουν πως «η  εξέταση πραγματοποιείται από την πλειονότητα των φαρμακείων της χώρας χωρίς κανέναν έλεγχό τους από αρμόδια αρχή , στο χώρο των κοινόχρηστων πεζοδρομίων με αντιεπιστημονικό τρόπο ,πολλές φορές με μη αποδεκτό υλικό».

Η επιστολή εστάλη στο Υπουργείο Υγείας και κοινοποιήθηκε στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τουςΙατρικούς Συλλόγους Αγρινίου, Αιτωλοακαρνανίας, Πατρών, Αιγίου, Ηλείας, Αμαλιάδος όπως επίσης στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Τριχωνίδος, Αχαΐας και Ηλείας.

Η ανακοίνωση:

Oι εργαστηριακοί γιατροί του ΣΙΔΕΙΔΕΛ (Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος) καταγγέλουμε στο Υπουργείο Υγείας τη διενέργεια των test ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου sars- cov 2 από τα φαρμακεία ως εν δυνάμει υγειονομική βόμβα!

Η εξέταση πραγματοποιείται από την πλειονότητα των φαρμακείων της χώρας χωρίς κανέναν έλεγχό τους από αρμόδια αρχή , στο χώρο των κοινόχρηστων πεζοδρομίων με αντιεπιστημονικό τρόπο , πολλές φορές με μη αποδεκτό υλικό (δείγμα σάλιου αντί ρινοφαρυγγικού ή στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος ) με απαράδεκτες τεχνικές λήψεως (φτύσιμο σε κυπελλάκια) χωρίς εφαρμογή πρωτοκόλλου βιοασφάλειας, δίχως αποκομιδή μολυσματικών από διαπιστευμένους φορείς με νοοτροπία ξεπουλήματος προιόντος προσφοράς. Η ιατρική πράξη ευτελίζεται και ταυτόχρονα καταστρατηγείται κάθε αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων των εξεταζομένων.

Η προχειρότητα εκτέλεσης της δειγματοληψίας από ανειδίκευτο προσωπικό και η μη τήρηση βασικών κανόνων στη διενέργεια αυτής καθ εαυτής της εξέτασης καθιστούν τα αποτελέσματα αναξιόπιστα και θέτουν σε αμφισβήτηση τη διαμόρφωση της ποσόστωσης των κρουσμάτων στο γενικό σύνολο των διενεργούμενων τεστ.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας εν μέσω πανδημίας να επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα βάζοντας φρένο στην απαξίωση ενός βασικότατου όπλου στη διαχείριση της πανδημίας παραμένοντας αρωγός στον αγώνα καταπολέμησης του ιού.

Για το Δ.Σ. ΣΙΔΕΙΔΕΛ
Η Πρόεδρος Η Γ.Γραμματέας
Κώτσα Κυριακή Ράλλη Ιωάννα

Φωτό αρχείου 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.