Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Ιεροκήρυκας Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας: «Όλα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι λουσμένα στα αίματα αθώων εμβρύων»

Ιεροκήρυκας Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας: «Όλα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι λουσμένα στα αίματα αθώων εμβρύων»

Την ώρα που ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ.Κοσμάς δίνει τη μάχη του με τον κορωνοϊό νοσηλευόμενος διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό, μεγάλη κουβέντα έχει προκληθεί στην Αιτωλοακαρνανία για τη στάση της τοπικής εκκλησίας  κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ενώ είναι ωστόσο σε όλους γνωστό πως πλήθος ιερέων από άμβωνος εξαπέλυαν μύδρους κατά των εμβολίων και των μασκών, εντούτοις υπάρχουν ακόμη αρκετοί που επιμένουν να υποστηρίζουν πως η εκκλησία δεν εξέφρασε τέτοιες θέσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς, Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης, που απηύθυνε πύρινα κηρύγματα στις εκκλησίες της περιοχής που έκαναν ακόμη και μεγάλο μέρος των πιστών να αποχωρούν οργισμένοι. Επιστολές μάλιστα έστελνε και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη  Τσίπρα διαμαρτυρόμενος από την παγκοσμιοποίηση μέχρι και την εξωτερική πολιτική και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς λοιπόν προέβη σε νέα οργισμένη παρέμβαση με επιστολή στον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο διαμαρτυρόμενος για τα πράγματι απαράδεκτα λόγια που είπε αυτός για τον Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά.

Δεν παραλείπει ωστόσο ο Ιεροκήρυκας να επαναλάβει τις γνωστές θέσεις για το εμβόλιο. «’Ολα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι λουσμένα στα αίματα αθώων εμβρύων», λέει.

Δεν χάνει την ευκαιρία να τονίσει πως « δεν φοβόμαστε έναν κορονοϊό» και πως «ετοιμάζεται η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντιχρίστου.

Η επιστολή προς τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο  όπως δημοσίευτηκε στο aktines.blogspot.com 

Αγρίνιο 5-12-2021

Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και πατέρα Ιωάννη Βάθη

Αυτές τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας δοκιμάζεται από την ασθένεια του πνευματικού μας πατέρα και Αγίου Επισκόπου καθώς επίσης και όλοι εκείνοι που αγαπούν και σέβονται τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στον Ορθόδοξο κόσμο. Δε θα πω τίποτα εγώ. Ένας γονιός μου έγραψε τα εξής: «Σήμερα όλοι προσευχόμαστε για εκείνον που εναποθέσαμε στο πετραχήλι του την πνευματική μας ζωή…. για τον πνευματικό μας Πατέρα και Γέροντα που για όλους μας είναι η καταφυγή και η παρηγορία. Προσευχή για τον ταπεινό Ιεράρχη που ακόμα στις καρδιές μας έχει παραμείνει ο Σεβάσμιος παπά- Κοσμάς. Αλλά σήμερα είναι ημέρα προσευχής. Να μας λυπηθεί ο Πανάγαθος Θεός, να τον κρατήσει ακόμα ανάμεσα μας. Είθε να μας ευλογεί με την παρουσία του και να μας καθοδηγεί με την αγιότητά του».

Η θλίψη μας όμως, έγινε πιο ανυπόφορη εξαιτίας σας Σεβασμιώτατε, που τον υποτιμήσατε και φθάσατε στο σημείο να τον χαρακτηρίσετε «μικρόνοα», που σύμφωνα με τον γλωσσολόγο κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, μικρόνους είναι αυτός που χαρακτηρίζεται από περιορισμένη διανοητική ικανότητα. Ας γνωρίζετε όμως, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έχει δυο πτυχία, το Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατηγορείτε ως «μικρόνοα» έναν Ιεράρχη που έχει Ορθόδοξο φρόνημα, Εκκλησιαστική Παιδεία, ζηλωτή των Πατρικών παραδόσεων, θερμουργό Ιεροκήρυκα, Πνευματικό Πατέρα σαράντα και πλέον κληρικών, που αντιτίθεται στον Οικουμενισμό και στην Νέα Εποχή. Εδώ για τον Μητροπολίτη μας ισχύουν τα λόγια του Αποστόλου Παύλου «ἡμεῖς μωροὶ διὰ Χριστόν» (Α΄ Κορ. 4,10).

Κατηγορείτε έναν Επίσκοπο «ἀνεπίληπτον… νηφάλιον, σώφρονα, κόσμιον, φιλόξενον, διδακτικόν, μὴ πάροινον, μὴ πλήκτην, μὴ αἰσχροκερδῆ, ἀλλ᾿ ἐπιεικῆ, ἄμαχον, ἀφιλάργυρον…» (Α΄ Τιμ. 3, 2-3). Αλήθεια, δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως φθάσατε εσείς ως Επίσκοπος να εκφράζεστε με τόσο σκληρά λόγια, γι’ αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί «Κρέμασμα θέλουν εμ, τι; Η Εκκλησία έχει κανόνες. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Και σεις πάτερ Ιωάννη υβρίζετε όσους δεν εμβολιάστηκαν και τους ονομάζετε «ψευτοομολογητές» και «ανηθίκους».

Ἰλιγγιά ο νους μας, όταν συνειδητοποιούμε ότι τέτοια λόγια ενός Επισκόπου και ενός κληρικού κρύβουν εμπάθεια, κακότητα, σκληροκαρδία, άρνηση της αγάπης του Θεού και του πλησίον, ακύρωση του Ευαγγελίου. Μιμείστε τους παπικούς του Μεσαίωνα, που με την Ιερά Εξέταση έριχναν στην πυρά όσους δεν συμφωνούσαν μαζί τους, καθώς επίσης μιμείστε και τους τζιχαντιστές και όλους εκείνους που εμφορούνται από φανατισμό και μισαλλοδοξία.

Με την χάρη του Θεού δεν θα εμβολιαστούμε, Σεβασμιώτατε και πάτερ Ιωάννη. Για ποιους λόγους;

-Γιατί όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι λουσμένα στα αίματα αθώων εμβρύων,

 -Γιατί καταστρατηγείται το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας,

-Γιατί η Ελλάδα είναι χώρα Δημοκρατική. Είπε κάποιος σοφός: «Ελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμε από τον κορονοϊό μετά από 200 χρόνια»

 -Γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε τα «ἀργυρώνητα» κοπροκάναλα,τα οποία από το πρωί μέχρι το βράδυ πολεμούν τους μη εμβολιασμένους, διαφημίζουν τα εμβόλια και αναλίσκονται σε μια πεθαμενολογία, πολύ δε περισσότερο όταν η πολεμική αυτή στρέφεται εναντίον την Εκκλησίας και των Αγίων Μυστηρίων.

 -Γιατί ζούμε την απολυταρχία, την υγειονομική δικτατορία και την θεοποίηση της επιστήμης και της υγείας. Στην από 28/11/2021 εμπεριστατωμένη μελέτη του πατρός Στυλιανού Καρπαθίου (Ἰατρός – Ψυχίατρος και Διδάκτωρ Βιοηθικῆς Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν), αναφέρεται ότι: Ἡ ἐπιστήμη δὲν εἶναι αὐτόνομη. Εἶναι φυσικὴ συνέπεια τοῦ κατ’εἰκόνα, δώρημα τοῦ Θεοῦ στὸν ἄνθρωπον γιὰ τὴν ἀνάψυξή του, λόγῳ τῶν συνεπειῶν, ποὺ προέκυψαν ἀπὸ τὴν παράχρηση τοῦ αὐτεξουσίου του στὸν Παράδεισον. Ὁ Κύριος ‘’ἔδωκεν ἀνθρώποις ἐπιστήμην ἐνδοξάζεσθαι ἐν τοῖς θαυμασίοις αὐτοῦ, καὶ  ἰατρὸν ἔκτισε  καὶ μυρεψόν  καὶ φάρμακα  ἐκ γῆς (Σοφία Σειράχ, 38, 1-9)’’. Ἡ αὐτόνομη ἐπιστήμη καταντᾶ σὲ ‘’αὐτονομία πλάνης (Γρηγόριος Θεολόγος, Λόγος 39, 7, P.G. 36,341C)’’, δηλαδή εἰδωλολατρεία κατὰ τὸν ἅγιο Γρηγόριο τὸν Θεολόγο.

-Γιατί δεν απαρνούμαστε τον Παντοδύναμο Θεό και δεν φοβόμαστε έναν κορονοϊό,

 -Γιατί με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντιχρίστου.

Εμείς θα ακολουθήσουμε την προτροπή του Εθνομάρτυρος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού:

«Τοῦτο σᾶς λέγω καὶ σᾶς παραγγέλω· κἂν ὁ οὐρανὸς νὰ κατεβῆ κάτω, κἂν ἡ γῆ νὰ ἀνεβῆ ἐπάνω, κἂν ὅλος ὁ κόσμος νὰ χαλάση, σήμερον, αὔριον, νὰ μὴ σᾶς μέλλη τί ἔχει νὰ κάμη ὁ Θεός. Τὸ κορμί σας ἂς τὸ καύσουν, ἂς τὸ τηγανίσουν· τὰ πράγματά σας ἂς σᾶς τὰ πάρουν· μὴ σᾶς μέλλει· δώσατέ τα· δὲν εἶνε ἰδικά σας. Ψυχὴ καὶ Χριστὸς σᾶς χρειάζονται. Αὐτὰ τὰ δυὸ ὅλος ὁ κόσμος νὰ πέση, δὲν ἠμπορεῖ νὰ σᾶς τὰ πάρη, ἐκτὸς καὶ τὰ δώσετε μὲ τὸ θέλημά σας. Αὐτὰ τὰ δυὸ νὰ τὰ φυλάγετε, νὰ μὴ τὰ χάσετε.»

Σας παρακαλώ ικετευτικώς:

1ον. Να ζητήσετε δημοσίως συγνώμη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για να σας ελεήσει ο Θεός. Τους ασθενείς δεν τους μαστιγώνουμε αλλά τους σεβόμαστε, τους τιμούμε και προσευχόμαστε για αυτούς διότι η ασθένεια είναι μεγάλη δοκιμασία.

2ον. Να σταματήσετε να κατακρίνετε τους ανεμβολίαστους και να μην διχάζετε τον Ελληνικό Λαό. Ο Άγιος Πορφύριος είπε τα εξής αποκαλυπτικά σε έναν σεμνό άνθρωπο «μετά τον θάνατό μου θα έλθει εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα».

3ον. Να μελετήσετε σας παρακαλώ τον ὓμνον τῆς ἀγάπης του Αποστόλου Παύλου καθώς επίσης και τις τρεις Καθολικές Επιστολές του Ευαγγελιστού Ιωάννου, για να αποκτήσετε «σπλάχνα οἰκτιρμοῦ» (Κολ. 3,12), για να βιώσουμε την ενότητα της Πίστεως και την κοινωνίαν του Αγίου Πνεύματος.

Μετά Σεβασμού

Ἀρχιμανδρίτης Παῦλος Ντανᾶς

Ἱεροκῆρυξ

Ἱερᾶς Μητροπόλεως Αἰτωλίας & Ἀκαρνανίας

Θέματα που ενδιαφέρουν

17 Σχόλια

 1. Anonimos

  Οι χαρακτηρισμοί μικρονόα κλπ, από Ιεράρχες τις ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ είναι Ανεπίτρεπτο να γίνονται σε πρόσωπα που έχουν χειροτονιθεί και ταχθεί στο πλήρωμα του Θεού & και Κυρίου Ιησού Χριστού!!!! Ο Θεός να τους συγχωρέσει γιατί δεν ξέρουν τι πράτουν!!!! Εύχομαι ολόψυχα μέσα από την αμαρτωλή καρδιά μου γρήγορη Ανάρρωση στον Σεβάσμιους Μητροπολίτη κ. Κοσμά και γρήγορα κοντά στα καθήκοντα του. Ο Πανάγαθος Θεός να του δώσει δύναμη πολύ και γρήγορα να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του 🙏🙏🙏✝️

 2. Κλικ

  Αν κολλήσει, θα λέει μετά ότι δεν είπε ποτέ τίποτα τέτοιο. Τι μου θυμίζει αραγε…;!

 3. Γιάννης

  Κοψε τα ληγμένα παπα κανουν κακο.
  Και η αγαμια γεννα παραφροσυνη.

 4. Veggos

  Είπε ο Ντανάς τελειόφοιτος της ιατρικής και μοριακής βιολογίας στο University of Ksiromerum…..

 5. George

  Είδη προς εξαφάνιση στην Ελλάδα πλέον:
  – ΜΕΘ για τους λαίκούς
  – Εισαγγελέας για τους κληρικούς

 6. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΛΑΣ

  ΠΡΟΣΟΧΗ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ. Μακρυά από αυτούς που είναι ακόμα στο Μεσαίωνα. πεθαίνεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ Καταλαβαίνεις. Μετά όμως είναι αργά για δάκρυα Στέλλα, Η Δικαιοσύνη ακούει??? Μπα.

 7. Δημήτρης Κοντονίκας

  Τον πληρωνει το κράτος αυτον?
  Βλάκες Τσίπρας και Α. Παπανδρέου που δεν κάνατε διαχωρισμό κράτους εκκλησίας.

 8. Νίκος

  Αφήστε τον πατέρα Παύλο Ντανά. Χρέος του να μεταλαμπαδεύει τον λόγο του Θεού. Ανεβαίνει στον Γολγοθά του αδιαμαρτύρητα εδώ και πολλά χρόνια γυρίζοντας όλα τα μήκη και πλάτη της περιφέρειάς μας. Στον Μητροπολίτη μας να βγει υγιής από αυτή τη δοκιμασία.

 9. Νίκος

  Τρίζουν τα κόκκαλα του Παπαφλέσσα και του Κοσμά του Αιτωλού με τις άσχήμιες και την ασέβεια του Δωδώνης. Ας βγάλει το τιμημένο ράσο ας φορέσει κανένα σορτσάκι κι ας πάει στην παραλία του Λαγανά. Άλλωστε εκεί είναι ο φυσικός του χώρος.

 10. Agr

  Τον Κοσμα τον Αιτωλο τον Παπαφλεσσα τον Παισιο κτλ, οπως θελετε τους ερμηνευετε καθε φορα ..
  Αφηστε τους ησυχους..

 11. Γιώργος Λυμπερης

  Και αφου ο Θεός έδωσε την επιστήμη (δε συμφωνώ αλλά για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του γράφοντα) γιατί δεν κάνεις εμβόλιο, πατέρα Παυλο;

  Και αλήθεια, όταν αρρωστήσουμε -από άλλη θανατηφόρο ασθένεια- μήπως δεν πρεπει να πάμε στο νοσοκομείο, διότι η ασθένεια προήλθε από κάποια παγκόσμια νέα τάξη; να απαρνηθούμε και εκεί την επιστήμη που έδωσε ο Θεός (κατά τα γραφόμενά σου) ;;

  Μήπως να μας εξηγήσεις, γιατί ψάχνουμε την καλύτερη θεραπεία και πολλές φορές στο Εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα Απαρνιομαστε τα εμβόλια;;; εκεί δεν υποστηρίζεται, με τις πράξεις μας, η νέα τάξη πραγμάτων (που δήθεν επικαλείσαι);

  Μην έχεις δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις, δεν είναι θέμα ευφυΐας απλά και εσυ μάλλον διαπνεεσαι από μικρό νου!

  Και αλήθεια, πάτερ, οι θεραπείες,
  πού πιστεύεις οτι Μελετουνται; σε φυτά και σε δέντρα; όχι καλε μου πατερ, εφαρμόζονται σε ανθρώπους που έχουν χάσει την ελπίδα, σε ανθρώπους που δυστυχώς δεν προλαβαν να γεννηθουν (για πολλους λόγους, που δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις) και σε ζώα που δεν βλέπουμε να τα προασπιζεσαι!

  Κάνε λοιπόν το σταυρο σου και πες ένα ευχαριστώ στο Θεό, που σου έδωσε την επιστήμη. Και μετά το σταυρό, πηγαινε να κάνεις και το εμβόλιο. Γιατί (ποτέ να μη χρειαστεί ευχομαι) αν εις εκ των Ανεμβολιαστων βρεθεί σε δυσκολη θέση, θα βάλει μέσον για να βρει μια ΜΕΘ. Ή ίσως και να την απαιτησει (εχεις πιστευω παραδειγμα). Κσι αυτό δεν είναι έντιμο!

  Α και μια φιλική συμβουλή. Μη νιώθεις οτι σε κυνηγάνε φαντάσματα!

  Και δυστυχώς λυπάμαι που έχασα χρόνο να τα γράψω όλα αυτά!

 12. Αλεξάνδρα

  Συνδυασμός Σκοταδισμού, Εμμονής , πύρινης και ξύλινης γλώσσας. Δεν χρειάζονται τέτοιοι ιεράρχες θέλουμε αλλά ανοιχτά μυαλά όπως π.χ. ο Χριστόδουλος . Οι εν λόγω έχουν δημιουργήσει παραθρησκευτικη οργάνωση μακριά από την πραγματική αξία του Χριστιανισμού. Ενός Χριστιανισμού που στηρίζεται στην αγάπη

 13. Στέλιος Αγγελής

  Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε υπεύθυνη είναι η εκκλησία, ύστερα από δύο χιλιάδες χρόνια, δεν βρήκε άλλες λέξεις, ώστε να μην λέει στον πιστό ότι τρώει το σώμα και πίνει το αίμα του κυρίου!!.. Είναι τρελό!!
  Εξάλλου, για πιο λόγο να βάλουν αίμα εμβρύου; Δεν μπορούν να φτιάξουν φάρμακο χημικό; Όλα τα φάρμακα και εμβόλια δεν είναι χημικά;
  Έστω κι αν ακόμη γίνεται αυτό, πολλές οικογένειες ξέρω, ότι βάζουν σε μεγάλους καταψύκτες βλαστοκύτταρα του παιδιού τους, για ενδεχόμενη βοήθεια υγείας του. Δεν θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν τέτοια κύτταρα;

 14. Αιτωλός

  Ζηλωτής άνευ ουσίας ο αγαπητός Ιεροκήρυκας. Το θέμα είναι καθαρά ιατρικής φύσεως. Εδώ κάνει λάθος ο Μητροπολίτης. Εντάξει η ελεύθερη βούληση, αλλά να επιζητάς το χαμό σου φίλτατε Μητροπολίτη και να σε υποστηρίζουν επιπλέον;….Μάρτυρας χωρίς αιτία;;; Συγνώμη, αλλά μέχρι εκεί φτάνει ο νους μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.