Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Iκανοποίηση στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου

Iκανοποίηση στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου

Iκανοποίηση επικρατεί στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου για την επιτυχία των θερινών δράσεων. Σε ανακοίνωση του αναφέρονται τα εξής:

proskopoi1Πρόσκοποι Αγρινίου… η μεγαλύτερη παρέα του Αγρινίου

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου με χαρά κάνει γνωστό στους φίλους της Προσκοπικής Κίνησης το τέλος της επιτυχημένης χρονιάς με την πραγματοποίηση των θερινών δράσεων (κατασκηνώσεων) του. Η κατασκήνωση της 1ης Ομάδας Προσκόπων Αγρινίου πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά με τη συμμετοχή της Ομάδας Προσκόπων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Άρτας από τις 18 έως 24 Ιουλίου, ενώ η Αγέλη Λυκοπούλων επισκέφτηκε το ορειβατικό καταφύγιο Παναιτωλικού από τις 18 έως 21 Αυγούστου.

Σε μικρούς και μεγάλους δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουν την απλότητα της φυσικής ζωής μέσα από το ζωντανό προσκοπικό πρόγραμμα, σφυρηλατώντας δυνατές φιλίες, αναπτύσσοντας και ανακαλύπτοντας δυνατότητες και κλίσεις καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί.

Η θερινή Προσκοπική Κατασκήνωση αποτελεί την κορύφωση μιας χρονιάς γεμάτης νέες γνώσεις, περιπέτειες, εμπειρίες ζωής και συνεχούς προσπάθειας για ένα κόσμο καλύτερο για όλους μας. Είναι γνωστή η φράση … «οι Πρόσκοποι δουλεύουν 350 ημέρες το χρόνο για δεκαπέντε (15) ημέρες του καλοκαιριού». Συνάμα όμως σηματοδοτεί και το ξεκίνημα μιας καινούργιας χρονιάς πολλά υποσχόμενης για μικρούς και μεγάλους.

Για το παιδί της σύγχρονης εποχής, Προσκοπική Κατασκήνωση σημαίνει :

Υγιεινή Ζωή στο ύπαιθρο.
Γνωριμία με τη φύση.
Γνωριμία με τον εαυτό του.
Προσπάθεια για οργάνωση της ζωής του με ανάπτυξη της ατομικής πρωτοβουλίας μέσα στην ομάδα,τονώνοντας την αυτοπεποίθησή του και την αυτοεκτίμησή του.
Συντροφική ομαδική ζωή.
Παιχνίδι και περιπέτεια.
Χαρά, διασκέδαση, φιλία.
Το παιδί μαθαίνει να ξεπερνά τις δυσκολίες και να στηρίζεται στον εαυτό του, έχοντας πάντα την συμπαράσταση των συνομήλικων του αλλά και την διακριτική προστασία των ενήλικων βαθμοφόρων του.

Για τους ενήλικες βαθμοφόρους, η κατασκήνωση είναι τόπος εργασίας και ευθύνης, καθώς και το εργαστήρι, εντός του οποίου σφυρηλατείται η ψυχή, το πνεύμα και το σώμα των παιδιών. Παιδιών που θα γίνουν αυριανοί σωστοί άνθρωποι και πολίτες.

Η πραγματοποίηση αυτής της θερινής Προσκοπικής Δράσης, σε αυτή την δύσκολη περίοδο για όλους, αποτελεί από μόνο του ως γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και αναδεικνύει την προσφορά και την αφοσίωση στο παιδί.

Όλη αυτή η «περιπέτεια» δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί αν κάποιοι πραγματικά ανιδιοτελείς υποστηρικτές δεν ήταν παρόντες με την βοήθειά τους και την παροχή σε τρόφιμα και υλικοτεχνική υποδομή. Στις δύσκολες ημέρες για όλους που ζούμε σήμερα, η ανιδιοτελής αυτή προσφορά αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και θα πρέπει να τύχει της ανάλογης προβολής και αναγνώρισης. Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης καθώς και τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι και οι βαθμοφόροι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου, ως ελάχιστο δείγμα της ευγνωμοσύνης τους, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν για την πολύτιμη τους συνεισφορά :

ΤονΔήμο Αγρινίου
το καφέ «ΔΙΠΟΡΤΟ»
την εταιρεία «coffeeplus» και τον κο. ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΑ
την εταιρείαS.T.S. STUDENT’SCourierγιαΦοιτητές
το «Γυράδικο – ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ»
την εταιρεία κρεάτων «ΑΫΦΑΝΤΗΣ»
την εταιρεία «ΜΠΑΝΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ & ΣΙΑ ΟΕΒΕ – EUROPITA»
την εταιρεία«ΚΩΝ.Π.ΣΙΔΕΡΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ»και τον κο. Ιωάννη Παυλίδη
την τυροκομική μονάδα «ΑΦΟΙ ΧΡ. ΚΑΤΕΦΙΔΗ»
το κατάστημα Cyta-SpotΑΦΟΙ ΚΑΠΛΑΝΗ
το κατάστημα «ΑΦΟΙ ΤΑΤΑΡΑΚΗ ΟΕ» ΥΛΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
την επιχείρηση «Αρτοποιεία ΜΥΛΟΣ»
το αρτοποιείο ΜΠΑΔΑΣ
την κυρία ΝΑΝΣΥ ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΥγονέα και μέλος της ΕΚΣ
το κατάστημα υαλοπινάκων του κου ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ
Θα ήταν παράληψη από μέρους μας να μην ευχαριστήσουμε την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης και ειδικότερα τα μέλη Όλγα Δημητράντζου & Μαίρη Γιαννάκη αλλά και την κυρία Νίκη Καπρέτσου για την σημαντική και πολύτιμη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της θερινής κατασκήνωσής μας.

proskopoi2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.