Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Ικανοποίηση στο δήμο Ακτίου- Βόνιτσας για τον δρόμο Κατούνα- Λουτράκι

Ικανοποίηση στο δήμο Ακτίου- Βόνιτσας για τον δρόμο Κατούνα- Λουτράκι

Έργο  μεγάλης σημασίας για τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας που εντάχθηκε στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Είναι ο δρόμος μήκους 8,160 μέτρων που σήμερα απαιτείται περίπου μισή ώρα για να διανυθεί.

unnamedΟ δρόμος Κατούνα –Λουτράκι Ακτίου – Βόνιτσας είναι ένα από τα 23 νέα έργα οδοποιίας των οποίων την ένταξη στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενέκρινε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.
Το έργο αυτό είναι πολύ μεγάλης σημασίας για τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και στοχεύει στην αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και στην λειτουργικότητα της οδικής δικτύωσης και ένωσης της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος με τον υπόλοιπο δήμο, διευκολύνει την πρόσβαση στις γεωκτηνοτροφικές μονάδες, ενισχύει την ανάπτυξη και επιλύει οριστικά το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης του Λουτρακίου.
Είναι ο δρόμος – όνειρο πολλών δεκαετιών, μήκους 8,160 μέτρων που σήμερα απαιτείται περίπου μισή ώρα για να διανυθεί. Ένας δρόμος που ενώνει το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της Κωνωπίνας, του Αετού, του Αγίου Νικολάου, της Κομποτής και της Κατούνας αλλά και όσων θέλουν να κινηθούν προς το Λουτράκι, την Βόνιτσα, Πάλαιρο, Λευκάδα. Αποτελεί την διέξοδο του ορεινού κεντρικού Ξηρομέρου προς την Θάλασσα, προς την εθνική οδό Αμφιλοχίας –Βόνιτσας όπως και την εναλλακτική λύση Αγρινίου-Βόνιτσας παρακάμπτοντας την Αμφιλοχία.
H δημοτική Αρχή Ακτίου- Βόνιτσας υποστηρίζει πως επρόκειτο για δέσμευση και όραμα της και πως «μεθοδικά το σχεδίασε, το πάλεψε και το πέτυχε, παρόλο που δεν εντάσσονταν στο ΕΣΠΑ μετά από εξαντλητική προσπάθεια κατόρθωσε να πείσει για την αναγκαιότητα του έργου» με αποτέλεσμα να μπει η δεύτερη υπογραφή του Αλέξη Χαρίτση και να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων Π.Δ.Ε. προϋπολογισμού 3.550,000,00€.

Δημόσιες ευχαριστίες 
Η δημοτική αρχή Ακτίου- Βόνιτσας δημοσίως εκφράζει ευχαριστίες προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, τον γενικό γραμματέα Γεώργιο Δέδε, τον γενικό Διευθυντή του Μακρή Διονύσιο και τον συνδημότη (από την Κατούνα) Κώστα Κατσίκα επιβλέποντα μηχανικό από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο έργο Άκτιο – Αμβρακία.
Επίσης τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά για την εξαιρετική συνεργασία και βοήθεια, με δεδομένο ότι το έργο συμφωνήθηκε να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια διότι διαθέτει τεχνικές υπηρεσίες για μεγάλα οδικά δίκτυα, για δημοπράτηση αλλά και για επίβλεψη.
Ευχαριστίες εκφράζονται και προς όλους τους συνεργάτες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που βοήθησαν να ξεπεραστεί ο σκόπελος της γραφειοκρατίας.
«Με την ένταξη αυτού του μεγάλου έργου πνοής για τον Δήμο και ειδικά για την πρώην δημοτική ενότητα Μεδεώνος αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, όταν μια δημοτική αρχή κινείται συντεταγμένα, μεθοδικά, με όραμα και με μόνο γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου και των κατοίκων του, τα αποτελέσματα την δικαιώνουν», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.