Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

Εικόνα που εντυπωσιάζει στον Βάλτο: το πτερύγιο της ανεμογεννήτριας δίπλα στο γεφύρι Βέργας

anemogennitria

Εικόνες εντυπωσιακές αντικρίζουν κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί τις τελευταίες ημέρες στον Βάλτο της Αιτωλοακαρνανίας.
Εικόνες βέβαια που το τελευταίο διάστημα είναι συχνές σε όλο το εθνικό δίκτυο του Νομού καθώς τα αιολικά πάρκα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στις βουνοκορφές με το ζήτημα να προκαλεί πλέον έντονες συζητήσεις.
Αναφορικά με τον Βάλτο είναι σε εξέλιξη η μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών, μια διαδικασία με εμπόδια καθώς η διέλευση τους δεν είναι απλή υπόθεση και απαιτεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εργασίες.
Συγκεκριμένα, μέχρι και 31 Ιουλίου 16 ανεμογεννήτριες μεταφέρονται από Μεσολόγγι με προορισμό την Τοπική Κοινότητα Θυάμου (θέση «Γαβροβο») και την Τοπική Κοινότητα Περδικακίου (θέση «Χιονάκι») για την ανέγερση Αιολικών Σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως προαναφέραμε, οι εικόνες είναι πρωτόγνωρες για τον Βάλτο με τους κατοίκους να μην χάνουν την ευκαιρία να τις αποθανατίζουν. Χαρακτηριστικές οι ακόλουθες που ανήρτησε χρήστης του facebook. Tο πρώτο πτερύγιο για τις ανεμογεννήτριες οδεύει προς Περδικάκι και ο φωτογραφικός φακός το καταγράφει δίπλα στην ιστορική έτρινη Γέφυρας Βέργας. Αρκεί μια σύγκριση λοιπόν για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος των ανεμογεννητριών…

2 3 4

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.