Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Ηλεκτρονικό διαθλασίμετρο απέκτησε το Κέντρο Υγείας Ι.Π. Μεσολογγίου

Ηλεκτρονικό διαθλασίμετρο απέκτησε το Κέντρο Υγείας Ι.Π. Μεσολογγίου

Ένα νέο μηχάνημα σύγχρονης τεχνολογίας απέκτησε το Κέντρο Υγείας Ι.Π. Μεσολογγίου.

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό διαθλασίμετρο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των καμπυλοτήτων του κερατοειδούς, την αυτόματη μέτρηση της διάθλασης όλων των ενδιάμεσων τμημάτων του οφθαλμού μέχρι τον αμφιβληστροειδή χωρίς τη συνεργασία του ασθενούς και την ταυτόχρονη μέτρηση της διάθλασης και των καμπυλοτήτων.

Το Κ.Υ. Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη καθώς και το προσωπικό της για την ταχεία ανταπόκριση και διεκπεραίωση του αιτήματος της Μονάδας   για προμήθεια ηλεκτρονικού διαθλασίμετρου.

Έτσι καθίσταται δυνατή η άρτια αντιμετώπιση των οφθαλμολογικών περιστατικών από την προσφάτως προσληφθείσα στο Κ. Υ. Μεσολογγίου σε μόνιμη θέση οφθαλμίατρο, MSc, κ. Παλληκάρη Αθηνά.

«Προσδοκούμε για την στήριξη των προσπάθειών μας για την αναμόρφωση του Κ. Υ. Μεσολογγίου και τη δημιουργία οργανωμένης Δομής Πρωτοβάθμιας Υγείας στο κέντρο της πόλης μας», αναφέρει ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κ. Υ. Μεσολογγίου Γιώργος Κ. Παπαδόπουλος.

«Είναι αδιάλειπτο το ενδιαφέρον μας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, για αυτό και ενισχύουμε τις μονάδες μας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», δήλωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης.

Η λειτουργία του μηχανήματος

Παράλληλα, το νέο σύγχρονο μηχάνημα, διαθέτει μεταξύ άλλων, ειδικό πρόγραμμα για λήψη μετρήσεων σε οφθαλμούς με καταρράκτη, σύστημα εκτύπωσης με απλή τοποθέτηση του ρολού εκτύπωσης, οθόνη τύπου LCD, τουλάχιστον 8 ιντσών τεχνολογίας αφής, για ευκολία χρήσης και με έγχρωμη απεικόνιση των τιμών, δυνατότητα απομνημόνευσης και εκτύπωσης μέχρι 10 μετρήσεων ανά μάτι και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής διασύνδεσης με τα υπόλοιπα μηχανήματα μέτρησης της διάθλασης, όπως ηλεκτρονικό φορόπτερο, προβολέας οπτοτύπων, ηλεκτρονικό πρόγραμμα διαχείρισης ασθενών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.