Σάββατο, Φεβρουάριος 16, 2019

Ημέρα Φιλλεληνισμού & Διεθνούς Αλληλεγγύης από τη Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου

imera-fillelinismou-vyroniki (2)

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποίησε με επιτυχία εκδήλωση στον κατάμεστο χώρο της Βιβλιοθήκης της, στο Βυρώνειο Κτήριο, τιμώντας τον 10ο εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, η οποία καθιερώθηκε με το 130/2008 Προεδρικό Διάταγμα, κατόπιν απόφασης της Βουλής των Ελλήνων. Εορτάζεται δε στις 19 Απριλίου, ημέρα θανάτου στο Μεσολόγγι, του Άγγλου ποιητή και λαμπρού φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα (19 Απριλίου 1824).

Κύριος ομιλητής ήταν ο Μεσολογγίτης Δικηγόρος ε.τ. Χρήστος Θ. Παπαδημητρίου, που ανάπτυξε «Την Ιδιαιτερότητα της θυσίας του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι», παραθέτοντας ιστορικές αναφορές που προέκυψαν από προσωπική έρευνα.

Η εκδήλωση έκλεισε με αφιέρωμα στον Γάλλο συγγραφέα και φιλέλληνα Βίκτωρα Ουγκώ με θέμα: «Ο Βίκτωρ Ουγκώ και η Ελλάδα». Μαθητές και μαθήτριες της Α΄, Γ΄ και Δ΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού, ερμήνευσαν τα έργα του συγγραφέα: «Το Ελληνόπουλο » και «Τα Κεφάλια του Σαραγιού» σε Δραματοποιημένη Ποίηση και Ποιητικό Αναλόγιο αντίστοιχα. Την επιμέλεια είχε η θεατρολόγος Ιωάννα Σακκούλη, ενώ την επίβλεψη οι εκπαιδευτικοί, Μαρία Κουτούπη, Κυριακή Λυγερά και Κωνσταντίνος Καστανάς.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας, Ροδάνθη Φλώρου και χαιρέτησαν ο Διευθυντής του Σχολείου, Γιώργος Καρακάσης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Τάσος Σκαρμούτσος. Το κοινό που κατέκλυσε τους χώρους της βιβλιοθήκης επιβραβεύεσαι τους πρωταγωνιστές με ένα θερμότατο χειροκρότημα. Ευχαριστίες και δήλωση περαιτέρω συνεργασίας με την Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου, έκανε ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργος Σωτηρακόπουλος, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η αυθόρμητη απαγγελία στίχων ποιήματος του Β. Ουγκώ, από τον ε.τ. Δικηγόρο Θεόδωρο Παππά.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

imera-fillelinismou-vyroniki (1)

imera-fillelinismou-vyroniki (3)

imera-fillelinismou-vyroniki (4)

imera-fillelinismou-vyroniki (5)

imera-fillelinismou-vyroniki (6)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.