Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Ημερίδα από το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου για την ενδοοικογενειακή βία

41

 

Το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου κάνει γνωστά τα εξής:

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου από το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ., στην κατάμεστη αίθουσα της Τράπεζας της Ελλάδας στο Αγρίνιο, Ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία και οι επιπτώσεις στα παιδιά».

Οι Εισηγητές ανέπτυξαν αναλυτικά τα θέματά τους:

  • ο κ. Βασίλης Κούτρας, Καθηγητής Αγωγής Υγείας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Παν/μίου Ιωαννίνων το θέμα «Φαινόμενα βίας στο χώρο του σχολείου μεταξύ των μαθητών: Πρόληψη και Διαχείρισή τους» και
  • η κ. Dr Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» το θέμα: «Μορφές βίας στην Οικογένεια: Γιατί, Πότε και Πώς….».

Παρεμβάσεις έγιναν με τη σειρά από:

  • την κ. Ευτυχία Μανιάκη από την Εισαγγελία Ανηλίκων Αγρινίου,
  • την εκπρόσωπο του «Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους»,
  • τον κ. Κων/νο Καλαντζή, Αντιδήμαρχο Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου,
  • τον κ. Λεων. Διονυσόπουλο, εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου και δημοτικό σύμβουλο Αγρινίου ,
  • την κ. Εύη Δημητρογιάννη, υπεύθυνη Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν η κ. Μαρία  Παπαγεωργίου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου, ο κ. Σταύρος Καμμένος, δημοτικός σύμβουλος  Αγρινίου και εκπρόσωπος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της Παρατ. «Ανατροπή Τώρα», η κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου, πρόεδρος του «Παναιτωλ/κούΣυλ. Γυναικών» , η κ. Ανθή Μακρή,  πολλοί εκπ/κοί, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και πολλοί συμπολίτες μας.

Στο προεδρείο συμμετείχαν εκ μέρους του ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και έλαβαν το λόγο η κυρία Χριστοφορούλα Λιάτσου εκπ/κός, εκπρόσωπος της Επιτροπής Παιδείας της Παρ. «Ανατροπή Τώρα», ο κ. Σπύρος Αδάμης, πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Λειτουργών Αγρινίου-Θέρμου και πρόεδρος  Σχολ. Επιτροπών  του Δήμου Αγρινίου και η κυρία Γκορόγια Μαίρη από την «Ένωση Γυναικών Παιναιτωλίου».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και δόθηκαν απαντήσεις από τους ομιλητές.

Ευχαριστούμε τον κ. Μιλτιάδη Γρηγορόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια στην  τακτοποίηση του χώρου και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Πιστεύουμε ότι με την Ημερίδα μας αυτή, ανάψαμε και εμείς ένα κερί στον αόρατο και σκοτεινό χώρο της ενδοοικογενειακής βίας και θα συνεχίσουμε βοηθώντας αντίστοιχες ενέργειες και καταθέτοντας προτάσεις, με σκοπό να γίνεται όλο και πιο ορατή και έτσι όλο και πιο αντιμετωπίσιμη. Το χρωστάμε στους μαθητές και στα παιδιά μας. 

Για το θέμα αυτό θα επιδιώξουμε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

3

7

10

19

23

27

28

31

34

37

1

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.