Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Ημερίδα Αστρονομίας την 1η Δεκεμβρίου στο Αγρίνιο

Ημερίδα Αστρονομίας την 1η Δεκεμβρίου στο Αγρίνιο

Η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου και η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018,.στις 4:30μμ. ημερίδα με παρουσιάσεις – ομιλίες σχετικά με την Αστρονομία.

Πριν τις ομιλίες ,στις 4:30μμ, θα γίνει παρουσίαση έκθεσης 40 γνήσιων Μετεωριτών από όλον τον κόσμο, από τον Αντιπρόεδρο της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας Μπακολίτσα Κωνσταντίνο.

Μετά το τέλος των ομιλιών (μετά τις 7:30μμ) θα γίνει συγκέντρωση (καιρού επιτρέποντος) στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, όπου θα πραγματοποιηθεί Ουρανογραφία και Αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια της Αστρονομικής. Όποιος φυσικά επιθυμεί να φέρει και το δικό του τηλεσκόπιο θα είναι καλοδεχούμενος στην μεγάλη ομάδα αστροπαρατήρησης.

Το πρόγραμμα των ομιλιών:

5:00 – 5:40μμ: Παπαθανασόπουλος Κίμωνας – Πρόεδρος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.

Σύντομος Απολογισμός για την διοργάνωση από την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας, της 12ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων που έγινε στον Δρυμώνα Θέρμου τον Ιούλιο.

Ομιλία με θέμα: «Αστρονομία: Το κοσμικό παράθυρο που όρισε την θέση του ανθρώπου στο Σύμπαν».

5:40 – 6:05μμ Ντόκα Ελισσάβετ – Αν. Γραμματέας της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.

Ομιλία με θέμα: «Σελήνη»

6:05 – 6:30μμ Ντέκας Γιώργος – Γραμματέας της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.

Ομιλία με θέμα: «Εισαγωγή στην Αστρονομική παρατήρηση»

6:30 – 7:00μμ Καρανίκας Σωτήρης – Καθηγητής Πληροφορικής και μέλος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.

Ομιλία με θέμα: «Αστρονομικά μεγέθη. Ματιά στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος»

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν στο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης και θα παρακολουθήσουν σεμινάριο για τα τηλεσκόπια και την αστροφωτογράφιση καθώς παράλληλα θα «ταξιδεύουν» εικονικά στο διάστημα, με ειδικά λογισμικά που διαθέτουμε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.