Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Με ενδιαφέρον η ημερίδα μαθηματικών στο Αγρίνιο (φωτο)

Με ενδιαφέρον η ημερίδα μαθηματικών στο Αγρίνιο (φωτο)

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα μαθηματικών με θέμα «Πάντα κατ΄αριθμόν γίγνονται».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τo παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) Αιτωλοακαρνανίας και την παρακολούθησαν από κοντά μαθηματικοί, μαθητές και φοιτητές.

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 16 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 10:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τ.Ε.Ε  Αγρινίου (Π. Σούλου 11), υπήρξε μεγάλη προσέλευση μαθητών, γονιών και μαθηματικών από αρκετούς κλάδους .

Την εκδήλωση άνοιξε ο ο Γεράσιμος Καλαμπαλίκης, Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίαας και ο Κωνσταντίνος Νάκος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Έλλαδος.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Γρηγόρης Μπεληγιάννης, Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων με θέμα “Πρακτικώς «άλυτα» προβλήματα και Υπολογιστική Νοημοσύνη”, ο Γεώργιος Πέτρος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου που μίλησε για “Το κοινό υπόβαθρο της μαθηματικής και της νομικής σκέψης”, η  Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος- Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής,Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – ΟΚΑΝΑ για την “Πυθαγόρια λογική & ψυχική υγεία”  και ο Λίνος Μπλέτσας, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος ΤΕΕ Αιτ/νιας, ενημέρωσε για το θέμα “Ο Άρρηκτος δεσμός μηχανικού και Μαθηματικών”.

Ο καθένας από τη μεριά του μίλησε για τη σχέση που έχουν τα μαθηματικά με το επάγγελμα του.

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος της ΕΜΕ Αιτωλαοακαρνανίας ευχαριστεί όσους τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα και υπόσχεται αδιάκοπη προσπάθεια να φέρει τα μαθηματικά κοντά στα παιδιά.

Φωτογραφίες από την ημερίδα:

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιώργος

    Συγχαρητήρια στην ΕΜΕ / παράρτημα Αγρινίου. Πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με μικρή δυστυχώς συμμετοχή κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.