Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ημερίδα στο Μεσολόγγι για τη συνεργασία αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων με Βουλγαρία και Τουρκία

Ημερίδα στο Μεσολόγγι για τη συνεργασία αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων με Βουλγαρία και Τουρκία

imerida mesologgi voulgaria tourkia
Ενημερωτική ημερίδα για τις δυνατότητες συνεργασίας Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων με αντίστοιχες της Βουλγαρίας και της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στις 22 με 25 Σεπτεμβρίου στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο της 2ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών & Προϊόντων του δήμου.
Στην ανωτέρω Ημερίδα ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης Κουτσίκος ενημέρωσε τους επιχειρηματίες της Αιτωλοακαρνανίας για τις δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων του νομού με αντίστοιχες επιχειρήσεις στην Βουλγαρία και την Τουρκία.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε ότι οι συνολικές επενδύσεις στην Βουλγαρία ξεπερνούν τα 3 δις € από 1500 Βουλγαρικές επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, ενώ το συνολικό εμπόριο έχει φθάσει τα 2,85 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αναφορικά με την Τουρκία, οι Ελληνικές επενδύσεις φτάνουν τα 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ από 500 Τουρκικές επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, ενώ το συνολικό εμπόριο τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών του νομού ήταν μεγάλο και με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου κ. Καραπάνου θα επαναληφθεί πάλι έως το τέλος του 2017.
Τα δύο επιμελητήρια συμμετείχαν με περίπτερα στην έκθεση όπου τα στελέχη τους ενημέρωναν τους επιχειρηματίες του νομού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.