Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Ημερίδα στο Μεσολόγγι για τις «ορατές κι αόρατες αναπηρίες»

orates-aorates-anapiries-imerida (1)
Ημερίδα με θέμα “Ορατές κι αόρατες αναπηρίες” θα λάβει χώρα την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 9:30 το πρωί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου (Τέρμα Βλαχοπούλου, Μεσολόγγι, 30200).

Έναρξη Διεξαγωγής Εκδήλωσης 9:30 π.μ.- Λήξη 14:30 μ.μ.

Λίγα λόγια:
«Αόρατες» αναπηρίες. Ό,τι δεν φαίνεται, δε σημαίνει πως δεν υπάρχει.

Αναπηρία, η απώλεια (συνήθ. μόνιμη) της υγείας, λόγω βλάβης και διαταραχής, έμφυτης ή επίκτητης, ορισμένων σωματικών, ψυχικών ή πνευματικών λειτουργιών του οργανισμού., Γ.Μπαμπινιώτης,
Με το άκουσμα της λέξης αναπηρία, το μυαλό μας πηγαίνει συνήθως σε αναπηρικό αμαξίδιο, κινητικά προβλήματα, δυσμορφίες κι οτιδήποτε άλλο εμφανές.
Είναι η αναπηρία όμως πάντοτε ορατή; Η απάντηση είναι όχι. Η αναπηρία δεν είναι πάντοτε ορατή. Η προκατάληψη και οι στερεοτυπικές αντιλήψεις της κοινωνίας για την αναπηρία, θέλουν το άτομο να φέρει εμφανή σημάδια της αναπηρίας του.
Άτομα με χρόνιες ασθένειες, όπως κάποια αυτοάνοσα νοσήματα, αρθρίτιδες, καρκίνο, διαβήτη, άσθμα, έϊτζ αλλά και άλλες παθήσεις, δεν έχουν στην εμφάνιση τους τίποτα που να «προδίδει» την αναπηρία τους. Ωστόσο, τα άτομα με τις παθήσεις αυτές βιώνουν μια μορφή αναπηρίας, επηρεάζονται λειτουργίες ζωτικής σημασίας του οργανισμού τους και ο τρόπος ζωής τους διαμορφώνεται ανάλογα. Μπορεί ακόμα να επηρεαστεί η επαγγελματική κατάσταση του ατόμου ή και η κοινωνικοποίηση του και η ένταξη του στο κοινωνικό σύνολο.

Συνδιοργανωτές:
Σύλλογος Γονέων Ειδικού Σχολείου
Ι.Π.Μεσολογγίου « Δημητρούκειο » (με έδρα το Μεσολόγγι )
Σύλλογος ΑΜΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας « Απόστολος Λουκάς » (με έδρα το Αγρίνιο)

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

orates-aorates-anapiries-imerida (2)

orates-aorates-anapiries-imerida (3)

orates-aorates-anapiries-imerida (4)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.